Tilaajille

Mitä eroa on Ita­lial­la ja Es­pan­jal­la? Katso, kum­mas­sa kahvin ti­laa­mi­nen ruo­kai­lun jälkeen on kuin ki­roai­si kir­kos­sa ja kum­mas­sa juodaan enemmän al­ko­ho­lia

Välimeren kaksi kansaa eivät todellakaan ole samanlaisia. Italialaiset ovat traditionaalisempia kuin espanjalaiset, mutta kaoottisempia liikenteessä.

Napolilainen pizzayliopisto opettaa parhaat pizzantekijät maailmassa. He menettävät diplominsa, jos jäävät kiinni vaikkapa mozzarellajuuston leikkaamisesta väärin. Malagalainen Alberto Montenegro Sanchez pitää italialaisia rakastettavina, mutta liikenteessä he muuttuvat aggressiivisiksi. Parmalaisen Alessandro Mordaccin mielestä espanjalaiset suhtautuvat joskus epäillen ulkomaalaisiin. Torinossa parkkeerataan kuten Italiassa yleensä: sinne päin. Italia ja Espanja ovat molemmat suuria viinituottajamaita. Italialaisen vientiviinin keskihinta on 2,87 euroa litralta, espanjalaiset joutuvat myymään viininsä 1,25 euron keskilitrahintaan. Onko kyse laatueroista vai mahtaako Made in Italy olla merkki, josta ollaan valmiita maksamaan? Kahvikulttuureilla on eroa Välimeren maissakin.
Napolilainen pizzayliopisto opettaa parhaat pizzantekijät maailmassa. He menettävät diplominsa, jos jäävät kiinni vaikkapa mozzarellajuuston leikkaamisesta väärin.
Napolilainen pizzayliopisto opettaa parhaat pizzantekijät maailmassa. He menettävät diplominsa, jos jäävät kiinni vaikkapa mozzarellajuuston leikkaamisesta väärin.

Välimeren kaksi kansaa eivät todellakaan ole samanlaisia. Italialaiset ovat traditionaalisempia kuin espanjalaiset, mutta kaoottisempia liikenteessä. Italialainen byrokratia on vailla vertaa, Espanjassa asiat hoituvat tehokkaasti. Lue, oletko samaa mieltä.

Italialainen mieheni pyysi tarjoilijalta taannoin espanjalaisessa pizzeriassa tikapuut ja ruuvimeisselin. Hän kertoi hämmästyneelle tarjoilijalle ruuvaavansa irti pizzeriakyltin.

Pizza voi näyttää pizzalta, mutta se ei ole sitä, jos siinä on emmentalia tai ananasta tai mozzarella on leikattu väärin. Miksikö ei? Koska pizzaa on tehty Italiassa, tarkemmin sanottuna Napolissa, jo 1 00 vuotta sitten. Silloin ei ollut emmentalia. Ananaksenkin Kolumbus toi Eurooppaan vasta vuonna 1492.