Luonto: Raakun suojelu sai mil­joo­na­ra­hoi­tuk­sen, sim­pu­koi­den et­sin­tään kou­lu­te­taan raak­ku­koi­ra

Formula 1: Ana­lyy­si: Lando Norris maksoi kovan hinnan uh­ka­pe­lis­tään Sotshin F1-ki­sas­sa

Mira Pot­ko­sel­le olym­pia­prons­sia – tie nousi pystyyn vä­lie­ris­sä, Bra­si­lia Beatriz Fer­rei­ra nyrk­kei­li fi­naa­liin

Mira Potkonen pääsi välieriin voittamalla Turkin Esra Yldizin, mutta välierässä vastaan tullut Brasilian Beatriz Ferreira oli vahvempi edeten finaaliin.
Mira Potkonen pääsi välieriin voittamalla Turkin Esra Yldizin, mutta välierässä vastaan tullut Brasilian Beatriz Ferreira oli vahvempi edeten finaaliin.
Kuva: RUNGROJ YONGRIT

Suomen Mira Potkosen olympiaurakka on päättynyt välieriin. Potkonen saa Tokion olympialaisista kuitenkin pronssia, sillä nyrkkeilyssä ei otella erikseen pronssiotteluita.

Olympiapronssi on Potkosen uran toinen. Potkonen varmisti mitalinsa raivaamalla tiensä välieriin voittamalla Turkin Esra Yldizin.

40-vuotias Potkonen kohtasi 60-kiloisten välierässä hallitsevan maailmanmestarin, Brasilian Beatriz Ferreiran.

Toinen loppuottelija on irlantilainen Kellie Anne Harrington, joka nujersi välierissä hajaäänituomiolla Thaimaan Sudaporn Seesondeen.

Ensimmäisen erän ensimmäisen puoliminuuttisen aikana Potkonen sai muutaman suoran, mutta sen jälkeen brasilialainen sai sisään enemmän osumia ja vei erän kaikkien arvostelutuomarien papereissa. Toisessa erässä Ferreira sai sisään useita painavia osumia ja Potkosen liukasteli erän aikana kaksi kertaa kontilleen, vaikka kummallakaan kerralla hänelle ei laskettu lukua. Toinen erä meni brasilialaiselle neljän arvostelutuomarin mielestä.

Kolmannessa erässä Potkonen hyökkäsi kaikin voimin, mutta otti jälleen useita osumia kasvoihinsa.

Mira Potkonen sai pronssia myös edellisissä olympialaisissa. Rion olympialaisissa vuonna 2016 Potkonen oli Suomen ainoa mitalisti.