Tilaajille

"Minun pel­ko­ni, kipuni ja toi­vee­ni ohi­tet­tiin täy­sin", sanoo ro­va­nie­me­läi­nen Sanna – Osalle nai­sis­ta syn­ny­tys on katkera ko­ke­mus, joka jättää mielen haa­voil­le jopa vuo­sik­si

Suomessa syntyy vuosittain vajaat 50 000 lasta. Useimmiten synnytys sujuu hyvin, ja vanhemmille jää lapsen syntymästä lämpimät muistot. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitäisi.

Suomessa syntyy vuosittain vajaat 50 000 lasta. Useimmiten synnytys sujuu hyvin, ja vanhemmille jää lapsen syntymästä lämpimät muistot. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitäisi. Pahimmillaan synnytys on pelottava, jopa traumatisoiva kokemus. Sairaaloissa synnytyspelko tunnetaan, mutta silti ilmiön kanssa ollaan vähän ymmällään.

– Synnytys pelotti minua hurjasti etukäteen. Eniten pelkäsin sitä, etten saa apua kipuihini, ettei minua oteta tosissaan, ja että repeän pahasti. Tuntuu katkeralta, että melkein kaikki pelkoni toteutuivat, kertoo rovaniemeläinen Sanna.

Sannan esikoinen syntyi Lapin keskussairaalassa vuonna 2018. Raskaus oli sujunut hyvin, mutta kaiken aikaa sitä oli varjostanut voimakas synnytyspelko.