Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Miksi ul­ko­mi­nis­te­ri Pekka Haa­vis­to ei käytä edus­kun­nan säh­kö­pos­tia?

Lukija lähestyi ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) sähköpostilla eduskunta.fi -osoitteeseen.

Ulkoministeri Pekka Haavisto käyttää nykyään ulkoministeriön sähköpostiosoitetta.
Ulkoministeri Pekka Haavisto käyttää nykyään ulkoministeriön sähköpostiosoitetta.
Kuva: Kimmo Brandt/compic

Lukija lähestyi ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) sähköpostilla eduskunta.fi -osoitteeseen. Sähköpostiin tuli vastaus, että tietoturvasyistä ota yhteyttä fin.la-sähköpostiin tai vaihtoehtoisesti erityis- tai eduskunta-avustajaan sekä sama tieto myös ruotsiksi ja englanniksi.

Miksi Pekka Haavisto ei käytä eduskunnan sähköpostia, erityisavustaja Jeri Aalto?

– Siihen ei mitään sen kummallisempaa dramatiikkaa kuitenkaan liity. Kun Haavisto matkusteli töissä paljon ulkomailla, niin eduskunnan sähköpostin kanssa oli aika paljon ongelmia.

– Silloin hän päätyi käyttämään kyseistä sähköpostiosoitetta. Esimerkiksi Sudan on yksi valtio, jossa eduskunnan sähköposti ei toiminut.

Mikä tilanne on nyt?

– Nykyään Haavisto ei käytä kumpaakaan, eduskunta.fi tai fin.la, sähköpostiosoitetta, vaan hän käyttää ulkoministeriön sähköpostiosoitetta. Lähetän eduskunta-avustajalle tiedon, että hän voisi vaihtaa sen kokonaan ja kertoa, mistä osoitteesta Haaviston jatkossa tavoittaa.

Missä vaiheessa asia on, eduskunta-avustaja Robert White?

– Olen parasta aikaa järjestämässä asiaa siten, että saadaan ohjaus ulkoministeriöön. Ajatus kaikissa näissä asioissa on kuitenkin se, että kansanedustaja on henkilönä aina tavoitettavissa. Kun kansanedustajasta tulee myös ministeri, näitä päällekkäisyyksiä tulee jonkin verran. Välillä tulee tällaisia ryppyjä, ja yksittäistapauksissa kömmähdyksiä. Aina toimitaan siten, että kansalaiset saavat viestinsä välitettyä eteenpäin.