Mikko Manner esittää Kalevan Ur­hei­lu­pod­cas­tis­sa nä­ke­myk­sen­sä Jesse Pul­ju­jär­ven uran jat­kos­ta: "Kärp­pien yk­kös­ket­ju olisi hänelle oikea paikka jatkaa ke­hit­ty­mis­tä"

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner analysoi Kalevan Urheilupodcastin tuoreessa jaksossa joukkueensa liigakauden ja käy läpi Oulussa viettämänsä vuodet.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner käy Kalevan Urheilupodcastissa läpi myös valmentajataipaleensa alkuvuosia. Sportin antamien potkujen jälkimainingeissa ura lähti kunnolla lentoon.
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner käy Kalevan Urheilupodcastissa läpi myös valmentajataipaleensa alkuvuosia. Sportin antamien potkujen jälkimainingeissa ura lähti kunnolla lentoon.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner analysoi Kalevan Urheilupodcastin tuoreessa jaksossa joukkueensa liigakauden ja palaa myös tunnelmiin sen jälkeen, kun koronaviruksen leviäminen pakotti päättämään pelit jo ennen runkosarjan loppua.

Ennen kauden alkua yksi Mannerin tehtävistä oli auttaa Pohjois-Amerikasta palannutta Jesse Puljujärveä löytämään peli-ilonsa.

Lopputulos oli Mannerille ja koko kärppäyhteisölle kenties parempi kuin kukaan uskalsi toivoa.

– Hän pelasi lähes täydellisen kauden. On paljon ihmisiä, jotka ovat kertoneet, mitä hänen pitäisi tehdä ja millainen hänen pitäisi olla. Jesse teki täysin oikean ratkaisun, kun hän päätti palata tuttuun seuraan – ja sai Kärpistä vastapainoksi ison roolin, Manner muistuttaa.

– Väitän, että hän on koko Liigan suosituin yksittäinen pelaaja.

Manner kertoo myös oman näkemyksensä Puljujärven uran jatkonäkymistä.

– Tämä kausi palautti hänelle varmasti peli-ilon, itseluottamuksen ja fiiliksen siitä, että hän on tärkeä. Seuraavat stepit ovat yksityiskohtien ja taitojen kehittämistä, jotta hän saa henkistä, taktista ja teknistä kivijalkaa vahvistettua, Manner tiivistää.

– Jos saisin päättää, hän pelaisi ensi vuonna vielä Kärppien ykkösketjussa. Mielestäni se olisi hänelle oikea paikka jatkaa kehittymistä.

NHL:ssä Edmonton Oilers omistaa edelleen Puljujärven pelaajaoikeudet, mutta 21-vuotias hyökkääjä on ilmoittanut, ettei paluu Oilersiin ole vaihtoehto.

Potkut yksi käänteentekevä hetki

Mannerin mukaan varmistunut runkosarjan voitto on kärppäyhteisölle iso asia, mutta päävalmentaja muistutti seuransa merkityksestä kärppähenkisten ihmisten yhteisöllisyyden vahvistajana.

– Kun elämä normalisoituu ja on jääkiekon aika, meillä on etuoikeus tuoda iloa ja energiaa ympäri Pohjois-Suomen – ja teemme sitä ensi syksynä paremmin kuin koskaan, Manner lupaa.

Lähes tunnin mittaisen podcastin toisessa osassa käy Manner käy läpi aikaansa Oulussa ja palaa myös valmentajauransa alkuvuosiin Vaasassa. Vuonna 2007 hän sai potkut Mestis-seura Sportin päävalmentajan paikalta.

– Epäonnistumisen hetkellä testattiin intohimoani. Potkujen jälkeen minun piti pohtia, tykkäänkö jääkiekosta vai olenko tykännyt vain siitä, että saan olla esillä, kun on tullut menestystä.

Kuuntele tuorein Kalevan Urheilupodcast alta.