Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Mik­ke­lin Kirk­ko­puis­tos­ta löytyi vanhoja hautoja

Mikkelin Kirkkopuiston peruskorjauksen ja entisöinnin yhteydessä on löytynyt vanhoja hautajäännöksiä.

Mikkelin Kirkkopuiston peruskorjauksen ja entisöinnin yhteydessä on löytynyt vanhoja hautajäännöksiä. Museoviraston tutkija Ninni Närväinen arvelee hautoja olevan pääkallojen perusteella kymmeniä.

Noin 250 vuotta vanhat haudat ovat Närväisen mukaan hyvin säilyneitä ja haudoista on löytynyt lähes kokonaisia luurankoja. Hautajäännökset haudattiin kuvausten jälkeen takaisin entiseen kirkkomaahan tiistaina.

Hautalöytöjä osattiin odottaa, sillä nykyisen Kirkkopuiston paikalla sijaitsi Mikkelin pitäjän vanha kirkko ja sen hautausmaa vuosina 1754-1806. Viemärikaivausten yhteydessä alkuviikolla löytyneiden hautojen tarkkoja paikkoja on kuitenkin vaikea sanoa maanmuokkauksen takia.

Kaivausten yhteydessä on löytynyt myös pätkä vanhaa kirkkoaitaa.

"Lisäksi on löytynyt vanhaa lasia, 1700-1800-luvulle tyypillistä esineistöä kuten liitupiipun pätkiä ja punasavikeramiikkaa", kertoo Närväinen.

Esineistö putsataan ja luetteloidaan ja ne sijoitetaan Museoviraston varastoon, jossa ne ovat tutkijoiden käytössä.

"On vaikea sanoa löytyykö mitä muuta, sillä olemme vasta pääsemässä parhaalle alueelle, jossa oli eniten aktiviteettia", sanoo Närväinen.

Keskiviikkona Närväinen uskoi löytäneensä vanhan kirkon paikan. Kookas, niin sanottu kahdennettu ristikirkko tuhoutui kesällä 1806 salamaniskusta aiheutuneessa tulipalossa.