Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Mihin ka­to­si­vat ne ennen niin ta­val­li­set lajit? Juha Kaup­pi­nen tarttui tut­ki­van toi­mit­ta­jan ot­teel­la luonnon mo­ni­muo­toi­suu­den hu­pe­ne­mi­seen

Huoli luonnon monimuotoisuuden hupenemisesta putkahtelee esiin siellä täällä: uutisissa, tutkijoiden puheenvuoroissa, kansalaisaloitteissa ja asiantuntijalausunnoissa.

Huoli luonnon monimuotoisuuden hupenemisesta putkahtelee esiin siellä täällä: uutisissa, tutkijoiden puheenvuoroissa, kansalaisaloitteissa, asiantuntijalausunnoissa, poliitikkojen lupauksissa ja ihan tavallisissa kahvipöytäkeskusteluissa.

Miten harvinaisia luonnontilaiset metsät jo ovat? Miten talousmetsiä pitäisi käsitellä? Miksi uhanalaisten riistalajien metsästystä ei kielletä? Mihin ovat kadonneet ne ennen niin tavalliset lintulajit lintulaudoilta ja lähiluonnosta?

Hämeenlinnalainen toimittaja ja kirjailija Juha Kauppinen havahtui asiaan pari vuotta sitten.

– Ymmärsin, että tämä luonnon monimuotoisuuden hupeneminen on iso asia. Mutta osaisinko itse selittää sen tärkeyden jollekin toiselle ihmiselle mahdollisimman ymmärrettävästi? Kauppinen taustoittaa luentomatkallaan Liminganlahdella tuoreimman, keväällä julkaistun kirjansa syntyvaiheita.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.