Miesten "vaih­de­vuo­sien" oireita tun­nis­tet­tu

Miesten väitetyistä vaihdevuosista on saatu uutta tietoa. Brittiläinen tutkimusryhmä on tunnistanut ensimmäistä kertaa yhdeksän oiretta, jotka voidaan yhdistää alentuneesta testosteronitasosta aiheutuvaan menopaussiin.

Miesten väitetyistä vaihdevuosista on saatu uutta tietoa.

Brittiläinen tutkimusryhmä on tunnistanut ensimmäistä kertaa yhdeksän oiretta, jotka voidaan yhdistää alentuneesta testosteronitasosta aiheutuvaan menopaussiin.

Selkeimpinä merkkeinä menopaussista pidetään aamuerektioiden vähäisyyttä, seksuaalisten ajatusten vähenemistä ja erektio-ongelmia.

Tutkimusryhmän mukaan miesten menopaussista kärsii kuitenkin vain noin kaksi prosenttia ikääntyvistä miehistä ja siitä kärsivillä on usein huono yleiskunto tai he ovat ylipainoisia.

Tutkimusryhmä määrittelee julkaisussaan miesten vaihdevuodet myöhäisiän hypogonadismiksi. Hypogonadismi tarkoittaa sukupuolihormonien vajaaerityksestä aiheutuvaa tilaa. Miesten vaihdevuosien olemassaolosta on kiistelty jo pitkään sillä testosteronitason aleneminen on luontaista ikääntyville miehille.

Tutkimuksen toivotaan auttavan lääkäreitä, jotka määräävät testosteronilääkitystä ikääntyville miehille. Esimerkiksi Yhdysvalloissa testosteronihoitoja annetaan 400 prosenttia enemmän kuin 10 vuotta sitten.

Brittiläisyliopistojen yhteistyössä tekemä tutkimus julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä tänään.