Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Miestä puu­ko­tet­tiin 27 kertaa ja jä­tet­tiin pa­la­vaan saunaan – naisen van­keus­tuo­mio piti hovissa

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt ennallaan naisen saaman vankeustuomion murhan yrityksestä.

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt ennallaan naisen saaman vankeustuomion murhan yrityksestä.

Viime joulukuussa Lapin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1984 syntyneen Tarja Eine Orvokki Puolakanahon kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Teko tapahtui saunarakennuksessa Posiolla heinäkuussa 2014.

Oikeuden mukaan Puolakanaho löi lattialla maannutta miestä ylävartaloon yhteensä 27 kertaa. Iskuista 10 osui miestä vasempaan keuhkoon. Lisäksi nainen viilsi miestä veitsellä kaulaan.

Tapausta edelsi riita. Puukotusten jälkeen nainen jätti pahoin vammautuneen miehen lattialle ja sytytti saunarakennuksen palamaan.

Mies pääsi kuitenkin pakenemaan rakennuksesta. Hänet ja palavan saunan huomasi toiselle tehtävälle menossa ollut ambulanssihenkilökunta.

Nainen valitti tuomiostaan hovioikeuteen vaatien lievennystä tuomiolle. Hän katsoi syyllistyneensä korkeintaan törkeään vammantuottamukseen. Hän ei valituksensa mukaan ollut yrittänyt tappaa tai murhata uhria.

Hän myös väitti toisen paikalla olleen henkilön osallistuneen tekoon. Syyttäjän vaatimuksesta hovioikeus käsitteli myös toisen henkilön osuuden, mutta käräjäoikeuden tavoin hänet katsottiin syyttömäksi.

Hovioikeuden mukaan naisella oli sitkeä surmaamispyrkimys ja teko oli raaka ja julma. Oikeus ei lieventänyt tuomiota tai uhrille maksettavia vahingonkorvauksia.