Mies yritti rais­ka­ta 16-vuo­tiaan tytön Oulussa – oikeus tuo­mit­si kah­dek­si vuo­dek­si van­keu­teen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1988 syntyneen miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen lapseen kohdistuneesta törkeän raiskauksen yrityksestä.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1988 syntyneen Ahmed Djilalin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen lapseen kohdistuneesta törkeän raiskauksen yrityksestä.

Oikeuden mukaan mies yritti olla sukupuoliyhteydessä 16-vuotiaan tytön kanssa käyttäen hyväkseen sitä, että tyttö oli humalan, pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään.

Teko tapahtui viime kesänä Oulussa festivaalialueen ulkopuolella. Oikeuden mukaan syytetty oli tullut ennestään tuntemattoman tytön seuraan ja alkanut kosketella häntä kielloista huolimatta. Mies oli myös yrittänyt riisua tytön housuja. Oikeuden mukaan tyttö oli ollut humalassa ja peloissaan, eikä hän saanut miestä lopettamaan. Tilanne keskeytyi, kun sivullinen henkilö puuttui tilanteeseen.

Djilalin kiisti syyteen oikeudessa.

Oikeus katsoi teon törkeäksi, koska raiskauksen yrityksen kohteena oli alaikäinen lapsi. Teko katsottiin myös kokonaisuudessaan törkeäksi ikäeron, tekotavan ja teon ennalta-arvaamattomuuden vuoksi.

Djilali velvoitettiin korvaamaan uhrille 4000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli oikeudenkäyntikuluja noin 4500 euroa.

Oikeus kertoi tuomiosta julkisella selosteella. Muilta osin tuomio ja uhrin henkilöllisyys määrättiin salassapidettäväksi.