Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Mies vailla kasvoja

Moni tunnistaa brittiläisen elektroyhtyeen Goldfrappin laulajan Alison Goldfrappin. Mutta kuka tietää, miltä näyttää duon toinen osapuoli Will Gregory?Heti alkuun lontoolaisen Gold-frapp-duon säveltäjä tunnustaa olevansa itsekäs.

Goldfrappin Will Gregory (oik.) ja Alison Goldfrapp rakastavat toisiaan - musiikillisesti. Kamera rakastaa ainoastaan Alisonia, kuten kuvasta näkyy.
Goldfrappin Will Gregory (oik.) ja Alison Goldfrapp rakastavat toisiaan - musiikillisesti. Kamera rakastaa ainoastaan Alisonia, kuten kuvasta näkyy.

Nowhere Boy ensi-illassa 9.4.

Moni tunnistaa brittiläisen elektroyhtyeen Goldfrappin laulajan Alison Goldfrappin. Mutta kuka tietää, miltä näyttää duon toinen osapuoli Will Gregory?
Heti alkuun lontoolaisen Gold-
frapp-duon säveltäjä tunnustaa olevansa itsekäs. "Kirjoitamme musiikkia aina samalla tavalla. Viihdytämme itseämme tekemällä biisejä, joita haluamme itse kuunnella", Will Gregory kertoo maaseudulta lähellä Bathia.

Hän ja laulaja Alison Goldfrapp eivät suinkaan ole ainoita, jotka rakastavat Goldfrappin elokuvallista syntikkapoppia.

"Olemme aina hyvin kiitollisia ja yllättyneitä, kun muutkin haluavat kuulla samaa kuin mekin", Gregory lisää.

Goldfrappin läpimurtolevy Supernature (2005) kylpi neonvaloissa, kun taas sitä edeltävä Black Cherry (2003) kimalteli enemmän glam-rockia kuin diskoa. Toissavuotinen Seventh Tree vannoi pakanismiin ja surrealismiin. Viidennellä Head First -albumilla Gregory juhlistaa elämää.

"Jokaisella laululla on oma pulssinsa. Biisit kertovat siitä, kuinka veri kohisee suonissa."

Kaksikon yhteinen taival alkoi, kun Gregory pyysi Goldfrappia laulamaan säveltämälleen soundtrackille. Vaikkei projekti koskaan valmistunut, oli levytyssessio onnistunut.

Elokuvat ovat aina olleet tärkeässä roolissa Goldfrapp-kuunnelmissa. Jo Felt Mountain -debyytillä (2000) kuultiin vaikutteita Roman Polanskin Cul-de-Sac-trilleristä ja John Barryn James Bond -teemoista.

Gregory on maininnut esikuvikseen Ennio Morriconen ja Giorgio Moroderin, mikä kuuluu Head Firstin ensisinglellä Rocketilla.

Ensitapaamisensa jälkeenkin Goldfrapp ja Gregory ovat tehneet yhdessä elokuvamusiikkia: Pawel Pawlikowskin palkittu My Summer Of Love esitettiin muutama vuosi sitten Vinokinossa. Viime vuonna he sävelsivät Nowhere Boy -elokuvaan, joka kertoo nuoren John Lennonin tarinan.

"Keskustelemme usein visuaalisilla termeillä, kun kirjoitamme musiikkia."

Alison Goldfrappille musiikki on aina visuaalinen kokemus. Hän on duon kasvot muutenkin kuin levyjen kansissa. "Musiikkimme rakentuu laulun ympärille. Tuolla äänellä on persoonallisuus ja visuaalinen puolensa, joka on Alison."

Laulajan look vaihtuu levyittäin: sofistikoitunut Marlene Dietrich on muuntautunut uuden aallon diivaksi ja sirkusesiintyjäksi. Nyt on vuorossa Peter Jacksonin taivaallinen olento tai Virgin Suicidesin itsemurhasisar.

"Sillä, miltä minä näytän, ei ole merkitystä", Gregory sanoo ja tunnustaa, ettei osaa laulaa.

"En ole ujo lavalla. Soitan saksofonia ja osaan olla esiintyjä, mutta Goldfrappissa on kyse lauluäänestä. Jos pääosassa olisi saksofoni, niin yhtyeen nimi voisi olla Gregory", Gregory sanoo.

Hän puhuu jatkuvasti me-muodossa: "Olemme vain työtiimi. Goldfrappin ulkopuolella meillä on erittäin erilliset elämät. Kun työskentelemme yhdessä, on se hyvin intensiivistä. Rakastamme toistemme musiikillisia persoonallisuuksia."