Sää: Hel­le­ra­ja pau­kah­ti rikki Oulussa

Kolumni: "Mie­les­tä­ni ty­pe­rin­tä, mitä toi­mit­ta­ja voi tehdä on kir­joit­taa it­ses­tään"

Mies sanoi seu­rus­tel­leen­sa kym­me­nen vuotta nuo­rem­man tytön kanssa – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si yli kahden vuoden van­keu­teen sek­suaa­li­ri­kok­sis­ta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1992 syntyneen miehen kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen kolmesta seksuaalirikoksesta.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1992 syntyneen Hussein Eanad Jahil Al-Shiblawin kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen kolmesta seksuaalirikoksesta.

Oikeuden mukaan mies oli syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön sekä kahteen raiskaukseen. Hyväksikäyttö oli jatkunut marraskuusta 2016 heinäkuuhun 2017 saakka. Myös raiskaukset tapahtuivat kyseisenä aikana. Kaikissa tapauksissa oli sama uhri.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta törkeästä raiskauksesta. Käräjäoikeus ei katsonut tekoja törkeiksi, koska käytetyn väkivallan määrä oli ollut vähemmän vakavaa.

Al-Shiblawin myönsi olleensa sukupuoliyhteydessä tapahtuma-aikaan 14-vuotiaan tytön kanssa. Hän kuitenkin kiisti syyllistyneensä rikokseen. Miehen mukaan hänellä oli ollut seurustelusuhde tytön kanssa eikä hän ollut tiennyt lapsen ikää. Käräjäoikeuden mukaan ei ole uskottavaa, että mies olisi ollut tietämätön tytön iästä.

Vankeustuomion lisäksi mies määrättiin maksamaan tytölle 13 500 euroa korvauksia kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.