Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Mies ryösti pu­he­li­mia kou­lu­lai­sil­ta ja pa­hoin­pi­te­li ohi­kul­ki­jan - oikeus tuo­mit­si van­ki­laan

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen miehen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan useista väkivaltarikoksista.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen Tero Teemu Tapio Telenvuon kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan useista väkivaltarikoksista.

Tuomittu syyllistyi muun muassa törkeään ryöstöön pahoinpidellessään ohikulkijan Oulun Puolivälinkankaalla viime heinäkuussa. Mies löi uhria nyrkillä ja rautaputkella ja anasti häneltä puhelimen ja lompakon.

Toinen törkeä ryöstö tapahtui Oulussa syyskuussa 2014. Silloin mies oli houkutellut alaikäisten rikostoveriensa kanssa kaksi teinipoikaa alikulkuun. Siellä hän uhkasi 14- ja 13-vuotiaita poikia puukolla ja vaati heiltä puhelimia. Toinen pojista ei ollut heti antanut puhelinta, jolloin mies löi häntä pään alueelle.

Sen lisäksi Telenvuo sai tuomiot kahdesta syyskuussa 2014 tehdystä ryöstöstä. Toisessa tapauksessa hän oli mennyt koululaisia kuljettaneeseen linja-autoon ja istunut koulupojan viereen. Mies oli jäänyt pois samalla pysäkillä pojan kanssa, uhannut poikaa väkivallalla ja vienyt häneltä puhelimen sekä pienen summan rahaa.

Toinen ryöstö tapahtui Rajakylässä. Siellä mies oli ohi löynyt uhria kumipampulla ja uhannut teräaseella. Ryöstösaaliiksi hän sai myös tässä tapauksessa puhelimen. Samana päivänä hän syyllistyi myös ryöstön yritykseen, kun hän oli yrittänyt anastaa väkivallalla uhaten puhelimen 11-vuotiaalta pojalta. Uhri oli kuitenkin päässyt pyörällä pakoon.

Väkivaltarikosten lisäksi mies tuomittiin vahingonteosta. Hän oli murtautunut elokuvateatteriin ja aikonut anastaa sieltä omaisuutta. Koska paikalle oli tullut muita ihmisiä, hän ei ollut vienyt elokuvateatterista mitään.

Samassa yhteydessä käräjäoikeus antoi tuomiot kolmelle alaikäiselle nuorelle. He auttoivat miestä alikulussa tapahtuneessa törkeässä ryöstössä. Heidät tuomittiin kymmenen, viiden ja neljän kuukauden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.