Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Mies löi toista miestä sak­sil­la ou­lu­lai­ses­sa vas­taan­ot­to­kes­kuk­ses­sa – ho­vi­oi­keus lie­ven­si ran­gais­tus­ta

Rovaniemen hovioikeus on alentanut parikymppisen miehen saamaa vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Rovaniemen hovioikeus on alentanut parikymppisen miehen saamaa vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Teko tapahtui Heikinharjun vastaanottokeskuksessa tammikuussa.

Tilanne sai alkunsa, kun kahden vastaanottokeskuksen asukkaan välille tuli riitaa pelivuoroista biljardipelin yhteydessä. Miesten välille syntyi ensin sanaharkkaa, minkä seurauksena syytetty löi uhria noin kymmenen kertaa lankasaksilla pään, kaulan ja yläselän alueelle.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa miehen törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä liki 4800 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä törkeän pahoinpitelyn sijaan pahoinpitelyyn ja vaati myös korvausten kumoamista. Lisäksi hän vaati joka tapauksessa rangaistuksen alentamista.

Miehen mukaan uhri sai vain vähäisiä vammoja, eivätkä lyhytteräiset lankasakset ole hänen mukaansa rinnastettavissa lain tarkoittamaan hengenvaaralliseen teräaseeseen. Tapahtumia myös edelsi molemminpuolinen riitely ja fyysinen kiinnikäyminen.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tuomion törkeästä pahoinpitelystä oikeaksi, mutta rangaistuksen liian ankaraksi. Hovioikeuden mukaan vammat olivat jääneet pinnallisiksi, eikä lankasaksilla tehty teko ole verrattavissa tyypillisiin veitsellä tehtyihin törkeisiin pahoinpitelyihin. Syyllisyyden astetta alensi myös tilannetta edeltänyt molemminpuolinen yhteenotto. Teko ei myöskään ollut harkittu ja suunnitelmallinen.

Hovioikeus määräsi miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen. Korvauksia ei muutettu.