Mies löi naista 13 kertaa puu­kol­la ylä­var­ta­loon Raa­hes­sa, miehen mukaan kyse oli hä­tä­var­je­lus­ta – syyt­tä­jä vaatii van­keus­tuo­mio­ta

Syyttäjän mukaan suurimmat haavat olivat osuneet naisen vasempaan kylkeen ja käsivarteen, jossa sijaitsee elintärkeitä elimiä ja verisuonia.

Syyttäjä vaatii vähintään kahden vuoden vankeutta miehelle, joka löi kolmetoista kertaa naista veitsellä ylävartaloon Raahessa tämä vuoden kesäkuussa. Syytteet luettiin Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Syyttäjän mukaan suurimmat haavat olivat tulleet naisen vasempaan kylkeen ja käsivarteen. Alueella sijaitsee ihmiselle elintärkeitä elimiä ja verisuonia. Naisen saamat vammat olivat näin ollen hengenvaarallisia. Syyttäjän mukaan teko oli jäänyt yritykseksi satunnaisesta syystä.

Hän vaatii miehelle ensisijaisesti vähintään neljän vuoden vankeustuomiota tapon yrityksestä. Toissijaisesti syyttäjä vaatii vähintään kahden vuoden vankeustuomiota törkeästä pahoinpitelystä.

Tapon yrityksestä syytetty mies myönsi oikeudessa lyöneensä naista veitsellä kolmetoista kertaa. Hänen mukaansa kyse oli hätävarjelusta, eikä hänellä ollut tarkoitus tappaa naista. Mies sanoo lyöneensä veitsellä, koska naisella oli ollut mukanaan astalo ja puukko ja hän oli käyttäytynyt uhkaavasti miestä kohtaan. Välikohtaus sattui Mestarinkadulla.

teosta epäilty mies on tällä hetkellä vangittuna. Oulun käräjäoikeus antaa tuomion tapauksesta myöhemmin.