Mies kaahasi jär­je­tön­tä yli­no­peut­ta Oulun Poh­jan­tiel­lä, yli­tys­tä liki sata ki­lo­met­riä tun­nis­sa – myös lu­kui­sat rat­ti­juo­pot työl­lis­ti­vät po­lii­sia

Oulun seudulla asuva 25-vuotias mies kaahasi perjantaina iltapäivällä Oulun Pohjantiellä hurjaa ylinopeutta. Poliisi otti mieheltä kortin pois.

Poliisilla riitti töitä liikenteessä.
Poliisilla riitti töitä liikenteessä.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun seudulla asuva 25-vuotias mies syyllistyi rajuun ylinopeuteen perjantaina iltapäivällä. Poliisi kertoo, että mies ajoi Oulun Pohjantiellä peräti 179 kilometrin nopeutta.

Tapahtumapaikalla oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ylinopeutta oli siis liikaa melkein sata kilometriä tunnissa.

Poliisi pysäytti auton ja otti kuljettajalta kortin pois. Miestä odottaa näillä näkymin aikanaan syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Liikenteessä poliisia työllistivät perjantaina sekä perjantain ja lauantain vastaisena yönä myös lukuisat päihtyneet kuljettajat.

Illalla puoli yhdeksän tietämillä hieman alle viisikymppinen oululaisnainen ajoi humalassa Isollakadulla.

Nainen puhalsi seulonta-alkometriin 1,98 promillea. Poliisi vei naisen verikokeisiin, koska hän ei suostunut puhaltamaan tarkkuusalkometriin. Verikoettakaan ei naiselta saatu suosiolla, vaan poliisi käytti voimakeinoja kokeen ottamiseksi.

Poliisi kirjasi asiassa rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Naisen ajokortti jäi poliisin haltuun.

Kello 21 aikoihin poliisin haaviin jäi 25-vuotias nainen, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Virkavalta pysäytti ajoneuvon Nokelantiellä. Nainen puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumausainepikatesti osoitti hänen käyttäneen huumaavia lääkkeitä.

Naista käytettiin verikokeessa pikatestin tuloksen varmistamiseksi. Poliisi otti naiselta ajokortin pois ja kirjasi rikosilmoituksen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lauantain puolella poliisipartio teki havainnon samasta autosta. Partio kääntyi auton perään ja huomasi auton liikkumisen olevan mutkittelevaa.

Auto pysäytettiin Limingantielle. Tällä kertaa ratissa oli 30-vuotias oululaismies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Mies puhalsi alkometriin 0,69 promillea. Poliisin arvion mukaan mies oli huomattavasti enemmän päihtynyt, joten mies käytettiin verikokeessa ja kliinisessä päihdetutkimuksessa. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Puolenyön aikaan poliisipartio havaitsi, että valtatiellä 22 oli liikenteenjakajaan osunut auto. Tapahtumapaikka oli Madekoskella.

Auton kuljettaja oli hieman yli 30-vuotias oululaismies. Hän puhalsi alkometriin niukasti törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Mies kertoi poliisipartiolle menettäneensä auton hallinnan ja suistuneensa sillä jakajan päälle. Auto oli jäänyt pohjastaan kiinni. Mies ei loukkaantunut tilanteessa. Autokaan ei kärsinyt mainittavia vaurioita.

Miehen edesottamuksista kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon.