Oulun kaupunki: Oulu hakee kult­tuu­ri­joh­ta­jaa no­peal­la ai­ka­tau­lul­la

Pääkirjoitus: Net­ti­hui­jaus­ten tor­ju­mi­sek­si voi­tai­siin tehdä enemmän

Mies etsii ala­ikäis­tä seuraa Su­vi­seu­roil­le You­tu­been la­da­tul­la seu­ran­ha­ku­vi­deol­la – poliisi tutkii ta­paus­ta

Itä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa olettavasti täysi-ikäinen mies etsii alaikäisistä tytöistä itselleen seuraa Suviseuroille.

Mies toivoo tyttöjen näyttävän "ikäiseltään, tai ikäiseltään nuoremmalta" sekä olevan neitsyitä.
Mies toivoo tyttöjen näyttävän "ikäiseltään, tai ikäiseltään nuoremmalta" sekä olevan neitsyitä.
Kuva: Tomi Vuokola

Itä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa olettavasti täysi-ikäinen mies etsii alaikäisistä tytöistä itselleen seuraa Suviseuroille. 

Nyt jo poistetulla videolla mies kertoi etsivänsä 12–20 -vuotiaita tyttöjä seurakseen Suviseuroille. Videolla hän kuvailee kuinka tytöistä ”yksi tai kaksi kerrallaan olisi hänen vieressään aina kun he kävelisivät, istuisivat tai olisivat muuten yhdessä”.

Videolla mies myös kertoo, kuinka voi ostaa tytöille "kaikkea mitä he haluavat", kuten "jäätelöitä, pitsaa ja myymälätuotteita". Mies toivoo tyttöjen näyttävän "ikäiseltään, tai ikäiseltään nuoremmalta" sekä olevan neitsyitä. Hän myös kehottaa tyttöjä ottamaan itseensä yhteyttä esimerkiksi Snapchatissa tai Instagramissa. 

Videon kommenttikentässä mies kertoo Suviseurojen olevan hänelle "sopiva paikka etsiä tyttöystävää", sillä kristinusko on hänelle tärkeä asia. Toiselle kommentoijalle hän perustelee haluavansa nuoren tyttöystävän, koska "nuori viehättää" häntä "eniten". 

Video sai paljon huomioita sosiaalisessa mediassa. Itä-Suomen poliisi selvittää asiaa ja kiittää yleisöä asiaan liittyvistä tiedoista. Poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin tarvittaessa lisää.

Suviseurojen seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Juha Alanko kertoi Iltalehdelle, että Suviseuroihin on tullut viestejä videosta tiistain aikana. Tiedot on kerrottu poliisille.

– Se on todella törkeä ja väärin, ei sellaista toimintaa voi millään tavalla hyväksyä, Alanko sanoo lehdelle.

Seurojen aikana poliisi ja tapahtuman oma järjestyksenvalvonta valvovat joka tapauksessa juhlintaa. Alangon mukaan videotapaus ei näillä näkymin aiheuta mitään erityisiä toimenpiteitä, artikkelissa kerrotaan.

Juttua päivitetty klo 23.37.