Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Mie­li­pi­de­mit­taus: Suo­mes­sa jo liikaa kiel­to­ja

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista vastaa myöntävästi kysymykseen ”Onko Suomessa jo liikaa kieltoja ja luvanvaraisuuksia?”. Perussuomalaiset ovat vahvimmin tätä mieltä.

-

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa (65 prosenttia) suomalaisista vastaa myöntävästi kysymykseen ”Onko Suomessa jo liikaa kieltoja ja luvanvaraisuuksia?”.

Perussuomalaiset ovat vahvimmin sitä mieltä, että kieltoja on liikaa. Puolueen kannattajista peräti 80 prosenttia on tällä kannalla.

Vanhojen kolmen suuren puolueen kannattajista enemmistö on samoilla linjoilla, mutta prosenttiosuudet ovat pienempiä (kokoomus 64,3 prosenttia, SDP 67,5 prosenttia ja keskusta 68,3 %).

80 prosenttia vastaajista oli sillä kannalla, että jokaisella aikuisella pitäisi olla oikeus päättää omista tekemisistään, niin kauan kuin hän ei häiritse tai vahingoita muita. Eniten tätä mieltä olivat perussuomalaiset (89 prosenttia) ja sosiaalidemokraatit (83 prosenttia) ja vähiten vasemmistoliittolaiset (70 prosenttia).

”KD rajoittaa eniten
henkilökohtaista vapauttani”

Tutkimuksessa esitettiin kysymys, mikä poliittisista puolueista harjoittaa politiikkaa, joka rajoittaa eniten henkilökohtaista vapauttasi.

Kristillisdemokraatit ottivat kiistattoman kärkisijan 19 prosentin kannatuksella. Perässä seurasivat kokoomus (13,3 prosenttia) ja vihreät (9,8 prosenttia).

Vähiten henkilökohtaista vapautta rajoittaviksi puolueiksi koettiin keskusta (1,8 prosenttia) ja vasemmistoliitto (2,4 %).
Kristillisdemokraatit ovat keikkuneet kärjessä myös kahtena edellisenä vuotena tehdyissä vastaavissa tutkimuksissa, mutta tänä vuonna kokoomus siirtyi vihreiden ohi kakkostilalle.

TNS Gallup tutki Viestintätoimisto Kaiku Helsingin toimeksiannosta suomalaisten mielipiteitä sääntelystä 6.-16.8. Tutkimukseen vastasi 1041 suomalaista. Tutkimus on osa Kaiku Helsingin ”Kielletty maailma”-kampanjaa, johon kuuluva kiertue alkaa 22.8. Mikkelissä.