Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Tilaajille

Met­säs­tä­jät suh­tau­tu­vat epäil­len susien jä­tös­ten ke­ruu­tal­koi­siin – "Lai­tat­te pussiin koko paskan, ettekä pa­las­te­le", suur­pe­to­asian­tun­ti­ja oh­jeis­taa

Ulosteläjiä kerätään, sillä niistä löytyvän DNA:n avulla voi selvitä suden reviiri. Reviiritiedot ovat jatkossa avain mahdolliseen kannanhoidolliseen suden metsästykseen.

Metsästäjiä kannustetaan suden ulostejahtiin. Suomen riistakeskus ja Luonnonvarakeskus kouluttavat parhaillaan metsästäjien yhdyshenkilöitä keräystempaukseen.

Ulosteläjästä voi selvitä suden reviiri. Reviiritiedot ovat jatkossa avain mahdolliseen kannanhoidolliseen suden metsästykseen.

Metsästäjien ilmeet ovat vakavat. Miehet ovat tulleet Suomen riistakeskuksen kutsusta Pyhännältä, Siikalatvalta ja Siikajoelta kuulemaan perusteita, miksi heidän olisi syytä ottaa muovipussit taskuun ja kerätä suden ulosteita. Alkuasetelma on epäileväinen. Miksi tehdä taas talkoita Luonnonvarakeskuksen (Luke) eteen, kun viranomaiset eivät ole reagoineet alueen susitilanteeseen kannanhoidollisia sudenkaatolupia myöntäen.

Talkoita metsästäjät ovat susikannanhoidon eteen tehneet jo pitkään. Tietoja susihavainnoista on kerätty Tassu-järjestelmään ja osallistuttu suden kannanhoidolliseen pyyntiin, kun metsästyslupa on saatu.