Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Met­säs­tä­jä­liit­to su­si­kan­nan hoi­to­suun­ni­tel­mas­ta: Koirien kanssa met­säs­tä­mi­nen pitää turvata ja häi­rik­kö­su­det poistaa

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina päivitetyn susikannan hoitosuunnitelman. Sen keskiössä ovat ennaltaehkäisevät toimet ja tehokas viestintä.

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina päivitetyn susikannan hoitosuunnitelman. Sen keskiössä ovat ennaltaehkäisevät toimet ja tehokas viestintä.

Hoitosuunnitelman valmistelutyössä mukana ollut Metsästäjäliitto pitää tosiasioihin perustuvan ja kansantajuisen susiviestinnän kehittämistä oleellisena asiana.

– Myös Metsästäjäliiton tavoitteena on oikean tiedon välittäminen ja virheellisen tiedon korjaaminen, kertoo toiminnanjohtaja Heli Siitari Metsästäjäliiton tiedotteessa.

Metsästäjäliitto on myös listannut asioita, joita se pitää tärkeänä Suomen susikannan hoidossa. Ensinnäkin liitto haluaa turvata koirien kanssa metsästämisen, sillä näkyvimmät susikonfliktit liittyvät metsästyskoiriin.

Toiseksi Metsästäjäliitto pitää tärkeänä sitä, että häirikkösudet poistetaan mahdollisimman nopeasti.

– Metsästäjäliitto pitää erittäin tärkeänä, että poliisin valtakunnallinen suurpeto- virka-apuohje jalkautetaan tehokkaasti, ripeästi ja yhdenmukaisesti koko maassa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Myös suden kannanhoidollista metsästystä pidetään tärkeänä. Ministeriön tuoreessa hoitosuunnitelmassa ei suljeta pois kannanhoidollista metsästystä. Lisäksi susikannan geneettisen rakenteen tutkiminen uusimmilla menetelmillä pitäisi Metsästäjäliiton mukaan olla rutiinitoimenpide.