Met­säs­tä­jä­liit­to pal­kit­si Dree­ve­ri­jär­jes­tön – hir­vi­eläin­tä ajavan koiran sä­kä­kor­keus­ra­joi­tus­ta nos­tet­tiin

Palkinnon myöntämisen perusteena on dreeverijärjestön pitkäjänteinen työ hirvieläinten metsästyksessä käytettävien hitaasti ajavien koirien säkäkorkeuden nostamiseksi.

Metsästäjäliitto palkitsee Suomen Dreeverijärjestön Wadén-palkinnolla. Tunnustus myönnetään taholle, joka on merkittävästi edistänyt metsästystä tai riistanhoitoa.

Palkinnon myöntämisen perusteena on dreeverijärjestön pitkäjänteinen ja sitkeä työ hirvieläinten metsästyksessä käytettävien hitaasti ajavien koirien säkäkorkeuden nostamiseksi.

Viime vuonna voimaan tulleen metsästysasetuksen muutoksen myötä hirvieläintä ajavan koiran säkäkorkeusrajoitusta nostettiin 28 senttimetristä 39 senttimetriin.

Viime syksynä alkanut jahtikausi oli ensimmäinen, jonka aikana alle 39 senttimetrin korkuisella ajavalla koiralla on ollut lupa ajattaa hirvieläimiä.

– Aikaisempaa kookkaampien koirien, kuten dreeverien, käyttäminen tehostaa pyyntiä ja tuo uusia koiraharrastajia mukaan hirvieläinten metsästykseen. Metsästystä monipuolistavan ja valkohäntäpeuran kannanhallintaa tukevan esityksen läpimeno saatiin aikaan liittojen hyvällä yhteistyöllä, Metsästäjäliiton hallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Mäkelä perustelee valintaa.

Metsästäjäliitto jakaa Wadén-palkinnon vuosittain suomalaiselle henkilölle tai toimijalle, joka on tehnyt merkittävää metsästyksen tai riistanhoidon edistämistyötä ja siten vaikuttanut metsästyksen tulevaisuuteen. Vuonna 2019 palkinnon sai Ylen Eränkävijät-sarja.