Mes­ta­reil­la MM-pää­tök­set ra­ta­kier­rok­sel­la: Kotaja seit­se­mäs, Tähti jäi fi­naa­lis­ta

Ratakelaaja Amanda Kotaja päätti urakkansa parayleisurheilun MM-kilpailuissa Dubaissa tyytyväisenä.

Ratakelaaja Amanda Kotaja päätti urakkansa parayleisurheilun MM-kilpailuissa Dubaissa tyytyväisenä. Kakkosmatka 400 metriä tuotti seitsemännen sijan T54-luokan matkan maailmantilastossa 20:ntena olleelle Kotajalle, viimeviikkoisen 100 metrin MM-voiton jatkeeksi.

–  Finaalipaikka ja seitsemäs sija täyttivät minun tavoitteeni, kauden parhaan aikansa 57,79 MM-finaalissa tiistaina kirjannut Kotaja kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Finaalin voitti Kiinan Zou Lihong ajalla 53,28. Yhdysvaltain Amanda McGrory oli toinen ajalla 54,85, pronssin vei Australian Eliza Ault-Connell ajalla 55,30.

–  Kelaus tuli hyvin aina etusuoran alkuun, mutta sitten iskivät hapot käsiin, enkä päässyt enää eteenpäin samalla rytmillä kuin takasuoralla, Kotaja kertaili finaalia.

Kotajan katse kääntyy nyt kohti ensi vuotta ja paralympiaa Tokiossa. Ensi kesään kuuluvat myös EM-kisat Puolan Bydgoszczissa.

–  Tämä kausi on ollut mielettömän hyvä. Olen päässyt takaisin omalle huipputasolleni. Tästä on hyvä rakentaa kehitystä Tokion paralympialaisiin, Kotaja sanoi.

–  Tokion kisoihin ei ole hirveän paljon aikaa, joten täytyy valmentajan kanssa miettiä, mitä asioita yritetään vielä parantaa. Olen luottavainen, että me olemme oikealla tiellä.

Suomalaisista tiistaina finaalissa nähtiin myös F34-luokan keihäänheittäjä Tuomas Manni. Hän heitti tuloksen 22,48 sijoittuen 11:nneksi. Mestaruuden otti Kolumbian Mauricio Valencia kisaennätyksellä 35,25.

Tähdelle jäi mietittävää ennen Tokiota

Dubaissa T54-luokassa satasen mestaruutta juhlinut Leo-Pekka Tähti karsiutui 400 metrin finaalista kisojen viimeisessä koitoksessaan. Finaalipaikkaan jäi matkaa 0,63 sekuntia.

MM-kisat kertoivat Tähdelle, että vielä on hiottavaa. Hän ei ollut tyytyväinen 100 metrin finaaliaikaansa 13,97, vaikka voittikin kisan.

–  Kunto oli kauden paras, mutta kun kisaa analysoitiin, sieltä löytyi syitä pieneen epäonnistumiseen. Ne olivat lähinnä teknisiä asioita, jotka pitää fiksata Tokioon mennessä, Tähti pohti.

Ratakierroksella hän ihmetteli, kuinka oma taso jäi viime vuoden EM-vauhdista.

–  Valmentaja Juha Flinckin kanssa pitää sitten miettiä tarkemmin, mikä voisi olla taustalla. Tosin näyttää siltä, että kaikilla ajat ovat nyt olleet kevään Sveitsin kisoihin verrattuna 1–2 sekuntia heikompia.