Me­ri­var­tios­to vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kik­kai­le­maan autolla jäille – jäällä liik­kues­sa muu­ten­kin olla va­ro­vai­nen

Muun muassa Facebookissa ja Twitterissä jaetussa kuvassa näkyy auto, joka on vajonnut puolittain läpi heikosta jäästä. Auto vajosi jäihin Oulun edustalla Kellonlahdella lauantaina.

-
Kuva: Kontiainen Jarmo

Länsi-Suomen merivartiosto vetoaa sosiaalisessa mediassa jakamassaan kuvassa ihmisiin, etteivät nämä menisi ajamaan autolla jäille. 

Muun muassa Facebookissa ja Twitterissä jaetussa kuvassa näkyy auto, joka on vajonnut puolittain läpi jäästä. Auto vajosi jäihin Oulun edustalla Kellonlahdella lauantaina.

– Pysykää ihmiset kotona. Erityisesti nyt ei ole aika kikkailla, Länsi-Suomen merivartiosto vetoaa. 

Myös Oulun alueella toimiva Kiviniemen meripelastusyhdistys on jakanut vetoomusta eteenpäin. 

Päivystävä palomestari Veli Nikula Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että Oulun seudulla on viikon sisään sattunut yhteensä kaksi tapausta, jossa auto on uponnut osittain jäihin merellä. 

– Tällaisena talvena ei pitäisi olla mitään asiaa mennä autolla jäälle, Nikula painottaa. 

Nikula huomauttaa, että jäillä olisi muutenkin syytä olla nyt varovainen. Kuluvana talvena esimerkiksi Kellonlahden ja Kuivasmeren välissä ollut Sudenväyläksi kutsuttu salmi on ollut täysin jäätön. Myös Varjakansaaren ja mantereen välisen salmen jäätilanne on heikko. 

– Jos menee jäälle, niin ottaa naskalit ja muuta varustetta mukaan. Eikä mennä yksin.