Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Me­ri­var­tios­to saa tes­ti­käyt­töön uuden mie­hit­tä­mät­tä­män il­ma-alus­jär­jes­tel­män

Länsi-Suomen merivartiostolla on käytössä loppukesän ja alkusyksyn ajan Euroopan meriturvallisuusvirastolta käyttöön saatu miehittämätön ilma-alusjärjestelmä.

Jos havaitsee kuvassa olevan laitteen lentämässä Saaristomeren päällä, kyse on Rajavartiolaitoksen käytössä olevasta järjestelmästä. Laitteeseen tarvitse reagoida millään tavalla, kertoo merivartiosto.
Jos havaitsee kuvassa olevan laitteen lentämässä Saaristomeren päällä, kyse on Rajavartiolaitoksen käytössä olevasta järjestelmästä. Laitteeseen tarvitse reagoida millään tavalla, kertoo merivartiosto.
Kuva: Länsi-Suomen merivartiosto

Länsi-Suomen merivartiostolla on käytössä loppukesän ja alkusyksyn ajan Euroopan meriturvallisuusvirastolta Rajavartiolaitoksen käyttöön saatu miehittämätön ilma-alusjärjestelmä.

Euroopan meriturvallisuusvirasto tarjoaa erityyppisiä kauko-ohjattavia järjestelmiä EU:n jäsenvaltioiden käyttöön.

Rajavartiolaitos testaa  järjestelmän soveltuvuutta käyttämällä järjestelmää Suomen merialueilla eri olosuhteissa tämän vuoden aikana.

Järjestelmä on käytössä Nauvon merivartioasemalla 31. heinäkuuta –23. elokuuta välisenä aikana, mistä se siirretään Ahvenanmaan merivartioasemalle.

Jos havaitset kuvan mukaisen laitteen lentämässä Saaristomeren päällä, kyse on Rajavartiolaitoksen käytössä olevasta järjestelmästä, eikä laitteeseen tarvitse reagoida millään tavalla.

Miehittämättömiä ilma-alusjärjestelmiä käytetään jo nyt monipuolisesti Rajavartiolaitoksen operatiivisessa toiminnassa ja valvonnan tukena. Nyt testattava järjestelmä täydentää tätä suorituskykyä.