Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Me­ri­kot­ka pi­ka­vuo­rol­la en­si­apuun Ranuan eläin­puis­toon

Muonion Särkijärveltä nääntyneenä lauantaina löytynyt merkikotka matkaa parhaillaan linja-autolla hoitoon Ranuan eläinpuistoon.

Ranuan eläinpuistossa hoidettiin metsästäjien Etelä-Sallasta löytämää nuorta merikotkaa myös vuonna 2003. Kotkaa oli ammuttu haulikolla siipeen.
Ranuan eläinpuistossa hoidettiin metsästäjien Etelä-Sallasta löytämää nuorta merikotkaa myös vuonna 2003. Kotkaa oli ammuttu haulikolla siipeen.

Muonion Särkijärveltä löytyi lauantaina nääntynyt merikotka, joka vietiin linja-autolla hoitoon Ranuan eläinpuistoon.

Mökkeilemässä ollut ihminen löysi huonokuntoisen aikuisen merikotkan Muonion Särkijärveltä lauantaina ja toimitti sen poliisin haltuun.

Ylikonstaapeli Jari Kaipainen Muonion poliisista kertoo, että nälkiintyneen oloisessa kotkassa ei ollut päällepäin havaittavia vammoja. Poliisi vei linnun Rovaniemelle, josta se jatkoi matkaansa Ranuan eläinpuistoon pahvilaatikossa Matkahuollon linja-autokyydein.

Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä kertoo, että merikotkan kunto ja nesteytystarve tarkastettiin heti sen saavuttua.

Heikkilän mukaan muutamia merikotkia tuodaan Ranualle hoitoon joka vuosi. Kaikkiaan hoitoon tulee joka vuosi 30-40 lintua tai nisäkästä. Eniten hoidettavaksi tuodaan lintuja. Määrät vaihelevat vuosittain. 

Hoidettavaksi tuleva merikotka on tarkoitus päästää takaisin luontoon heti, kun sen kunto sen sallii.

"Jos näyttää, että se joutuu olemaan hoidossa pidempään, niin sitten pidämme sen meillä kevääseen saakka, jolloin ravintotilanne on taas parempi", Heikkilä kertoo.