Me­ri­kos­ken pa­to­sil­ta isoon re­mont­tiin, sillan kul­ku­le­veyt­tä ka­ven­ne­taan maa­nan­tais­ta alkaen – koko silta kiinni kesällä yli kuu­kau­dek­si

Oulun yhden maamerkin, Merikosken patosillan rakenteita ryhdytään peruskorjaamaan kevään ja kesän aikana. Työt jatkuvat aina syksyyn saakka. Sillan vanhat betonirakenteet ovat kestoikänsä päässä.

Merikosken patosillan rakenteita ryhdytään peruskorjaamaan kevään ja kesän aikana. Työt jatkuvat aina syksyyn saakka, ja sillalla liikkumiseen tulee rajoituksia.
Merikosken patosillan rakenteita ryhdytään peruskorjaamaan kevään ja kesän aikana. Työt jatkuvat aina syksyyn saakka, ja sillalla liikkumiseen tulee rajoituksia.
Kuva: Essi Puuri

Oulun yhden maamerkin, Merikosken patosillan rakenteita ryhdytään peruskorjaamaan kevään ja kesän aikana. Työt jatkuvat aina syksyyn saakka.

Kunnostustöiden takia liikennettä rajoitetaan jo tulevasta maanantaista 11.5. alkaen kaventamalla kulkuleveyttä sillalla 1,8 metriin.

Myöhemmin kesäkuun 3. päivästä aina heinäkuun 23. päivään patosilta on kokonaan suljettu liikkumiselta.

Tämän jälkeen sillalle pääsee, mutta kulkuleveyttä rajoitetaan aina lokakuuhun saakka, jolloin töiden on määrä valmistua.

Kiertoreiteiksi on sillan sulkemisen ajaksi määritetty Rautasilta ja Merikosken sillat.

Säännöstelypadon sillan kunnostustyöt on tilannut Oulun Energia. Töitä jatketaan myös ensi kesänä, ja koko urakan hinnaksi on arvioitu noin miljoona euroa.

Peruskorjaus on tarpeen, sillä sillan betonirakenteet ovat kestoikänsä päässä, kertoo kunnossapitoinsinööri Samuli Korpela Oulun Energialta.

– Nyt uusitaan sillan pintavaluja ja vahvistetaan teräsrakenteita. Patosiltahan on betonisilta, jossa on teräsrakenteisiin tuettu puukansi.

Korpelan mukaan siltaa ei ole peruskorjattu sitten sen valmistumisen sotien jälkeen.

– Sillalle on ennen tätä tehty vain pienimuotoista kunnostusta, esimerkiksi kansilaatalle uusi pintavalu 1990-luvulla.

Sillan kantavuus ei ole Korpelan mukaan kovin suuri, mikä tekee siitä työkohteena hankalan ja työt kestävät pidempään.