Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Me­nes­tys tar­koit­tai­si Haa­pa­jär­ven am­pu­ma­hiih­to­suu­ruus Tero Sep­pä­läl­le mah­dol­li­suut­ta hankkia lisää met­sä­omis­tuk­sia – "Vielä on ollut va­rak­kaam­pia isän­tiä, niin en ole pär­jän­nyt tar­jous­kil­pai­luis­sa"

Tero Seppälän olympiaurakka alkaa lauantaina sekaviestikilpailulla.

Haapajärven ampumahiihtosuuruudella Tero Seppälällä olisi jaossa vinkkejä, miten olympiakylän puut olisi kannattanut istuttaa.
Haapajärven ampumahiihtosuuruudella Tero Seppälällä olisi jaossa vinkkejä, miten olympiakylän puut olisi kannattanut istuttaa.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Maatalousympäristössä kasvanut ja ammattikorkeakoulusta valmistunut metsätalousinsinööri tutkailee ympäröivää maastoa erilaisin silmin kuin moni muu urheilija.

Olympialaisten ampumahiihtokisoja ei järjestetä Pekingin miljoonakaupungin vilinässä, vaan reilun 200 kilometrin päässä Zhangjiakoun ruraalilla alueella.

Haapajärven kasvatilla Tero Seppälällä on kompetenssia arvioida, mitä Zhangjiakoussa kannattaisi viljellä ja millaisia puita hiihtostadionin yhteyteen sopisi istuttaa – ja ennen kaikkea mihin.

Zhangjiakouhun on nimittäin olympialaisia varten istutettu lukuisia havupuita, mutta alueella navakasti tuivertava tuuli on niittänyt jo osan nurin.

– En tiedä, voiko täällä viljellä mitään, kun on niin kuivat olosuhteet, Seppälä naurahtaa.

– Mitenhän käy noille puille, jotka tänne on istutettu. Sekin on mahdollista, että ottavat ne pois kisojen jälkeen ja vievät muualle.

Onpa alueella eräskin puu, joka on istutettu sillan alle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.