Mat­kan­jär­jes­tä­jä TUI Finland lo­pet­taa pu­nai­sen lihan tar­joa­mi­sen yhtiön omilla len­noil­la

Kesäkuun alusta lähtien punainen liha poistuu vaiheittan TUIn omien lentokoneiden ruokalistoilta, yhtiö tiedottaa. Punaisella lihalla tarkoitetaan naudan-, sian- ja lampaanlihaa.

Kesäkuun alusta lähtien punainen liha poistuu vaiheittain TUIn omien lentokoneiden ruokalistoilta, yhtiö tiedottaa. Punaisella lihalla tarkoitetaan naudan-, sian- ja lampaanlihaa.

Lentotoiminnassa TUIn lähtökohta on ensisijaisesti vähentää päästöjä investoimalla moderneihin lentokoneisiin ja muihin polttoaineen kulutusta vähentäviin toimenpiteisiin, yhtiö kertoo.

– Kun kysyimme asiakkailtamme heidän mielipiteitään matkustamisen kestävyydestä, toimenpidelistalla korkealle nousi punaisen lihan syönnin ja yleensä lihansyönnin vähentäminen. Siksi panostamme nyt herkullisiin siipikarjanliha-, kala- ja kasvisruokiin ja jätämme samalla punaista lihaa sisältävät ruokalajit pois tarjottavien lentoaterioiden listalta, sanoo TUIn kestävyysasiantuntija Anna Kiefer

Ruotsin elintarvikeviraston mukaan naudanlihan tuotanto aiheuttaa noin kymmenen kertaa enemmän päästöjä lihakiloa kohti kuin broileri. Punaisesta lihasta luopuminen asteittain on vain yksi toimista, joilla vähennetään lennoilla tarjottavien aterioiden ilmastovaikutuksia.

Tarjoamalla etukäteen tilattuja aterioita pystytään myös varmistamaan, että periaatteessa ruokahävikkiä ei synny lainkaan. Kun matkustajat varaavat lentoateriansa ennakkoon, lennoille lastataan mukaan ruokaa vain se määrä, jonka oikeasti kuluu.Tämän ansiosta koneen paino vähenee, mikä vuorostaan laskee polttoaineen kulutusta ja siten pienentää päästöjä, yhtiö kertoo.