Tilaajille

Mä­ti­kuor­ma matkaan jo käy – Kirk­kaan­orans­sit pal­le­rot pää­ty­vät jou­lu­pöy­tiin Suo­mes­sa ja ul­ko­mail­la, jopa Norja ostaa suo­ma­lais­ta mätiä

Mätikausi on kiivaimmillaan ennen joulua. Kalankasvattamon tuotantolaitoksella Kustavissa käsitellään ja pakataan kirjolohen mätiä, jota menee myös ulkomaille.

Ülari Tuisk (vas.),Hille Kõrge ja Kersti Tamm laittavat mädin purkkeihin, jotka siirretään kylmiöön. Sieltä ne kuljetetaan vielä seuraavana yönä eri puolille Suomea ja vientiin. Nordic Troutin tuotantovastaava, biologi Mikael Elfving (vas.) ja Kalaneuvoksen varatoimitusjohtaja Toni Hukkanen toteavat, että mätisesonki keskittyy joulunaikaan. Mäti irrotetaan pusseistaan kahdella eri menetelmällä kalantuotantolaitoksella. Tässä mädit ovat vielä pusseissa sen jälkeen, kun ne on leikattu pois kirjolohen vatsasta. Joona Angerman (vas.) ja Tomi Tsernov käsittelevät mätiä sen jälkeen, kun munat on irrotettu pusseista.
Ülari Tuisk (vas.),Hille Kõrge ja Kersti Tamm laittavat mädin purkkeihin, jotka siirretään kylmiöön. Sieltä ne kuljetetaan vielä seuraavana yönä eri puolille Suomea ja vientiin.
Ülari Tuisk (vas.),Hille Kõrge ja Kersti Tamm laittavat mädin purkkeihin, jotka siirretään kylmiöön. Sieltä ne kuljetetaan vielä seuraavana yönä eri puolille Suomea ja vientiin.

Mätikausi on kiivaimmillaan ennen joulua. Kalankasvattamon tuotantolaitoksella Kustavissa käsitellään ja pakataan kirjolohen mätiä, jota menee myös ulkomaille.

Mädin tie kalasta joulupöytään alkaa kasvattamon tuotantolinjastolta. Nordic Troutin tuotantolaitos viettää hiljaiseloa meren äärellä Kustavissa suurimman osan vuodesta. Marraskuussa alkaa mätisesonki, joka jatkuu helmikuulle.

Joulun alla mätisesonki on kuumimmillaan. Mätilasteja lähtee kylmäkuljetuksina joka päivä ympäri Suomen ja muualle maailmaan, kuten Baltiaan ja eri puolille Eurooppaa.