Markku Mantila val­tio­neu­vos­ton vies­tin­tä­joh­ta­jak­si

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila on nimitetty valtioneuvoston viestintäjohtajaksi.

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila valittiin valtioneuvoston viestintäjohtajaksi.
Kalevan päätoimittaja Markku Mantila valittiin valtioneuvoston viestintäjohtajaksi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila on nimitetty valtioneuvoston viestintäjohtajaksi. Viestintäjohtaja toimii valtioneuvoston kanslian viestintäosaston osastopäällikkönä.

"Tämä on paitsi henkilökohtainen kunnianosoitus, myös kunnianosoitus Kalevalle", Mantila sanoo.

”Lähdin hakemaan uuteen tehtävään ihan henkilökohtaisista syistä, koska saan tänä syksynä Kalevassa Lännen Median myötä yhden ison urakan valmiiksi ja voin lähteä hyvillä mielin. Täytän marraskuussa 50, joka on sellainen ikkuna, että pitää ruveta miettimään vaihtaako vielä työpaikkaa, koska se ikkuna menee kiinni aika nopeasti. Lisäksi lapset ovat kohta koulunsa käyneet ja suuntaamassa opiskelemaan muualle, joten siirtyminen uusiin tehtäviin sopii minulle tässä elämäntilanteessa hirveän hyvin", Mantila sanoo.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä istunnossaan tänään. Virka on viisivuotinen ja kestää lokakuun 2019 loppuun.

Mantila on ollut Kalevan päätoimittaja vuodesta 2009. Aiemmin hän on toiminut päätoimittajana Pohjalaisessa ja toimittajana Ilkassa ja Turun Sanomissa.

Vuosina 1995-2002 Mantila työskenteli ulkoasiainministeriön palveluksessa. Hän toimi muun muassa Soulin ja Madridin lähetystöissä lähetystösihteerinä.

Viestintäjohtajan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa hallituksen viestintää sekä koordinoida ministeriöiden ulkoista viestintää. Lisäksi viestintäjohtaja vastaa valtioneuvoston strategisen viestinnän toteutuksesta pääministerin erikseen määräämissä tilanteissa.