Mar­ke­tin sul­ke­mi­nen kes­kel­lä päivää herätti huhuja hen­ki­lö­kun­nan sai­ras­tu­mi­ses­ta Hau­ki­pu­taal­la – osuus­kaup­pa vah­vis­taa, että myymälä oli sul­jet­tu parin tunnin ajan

Kalevan lukija ihmetteli, miksi Haukiputaan S-market oli keskiviikkona kiinni keskellä päivää.

Kalevan lukija ihmetteli, miksi Haukiputaalla sijaitseva S-market oli keskiviikkona kiinni keskellä päivää. Lukijan kertoman mukaan myös liikkeeseen toimitetut postipaketit olivat ohjattu muualle.

Liikkeen sulkeminen päivällä herätti huhuja työntekijöiden mahdollisesta sairastumisesta ja koronaviruksesta. Toinen Kalevaan yhteydessä ollut lukija kertoo tiedustelleensa asiaa Osuuskauppa Arinasta. Kauppa ei kommentoi työntekijän tai asiakkaan terveydentilaan liittyviä asioita yksityisyydensuojan varmistamiseksi.

Arinasta vahvistetaan tieto, että kaupassa oli keskiviikkona hetkellinen, noin parin tunnin mittainen, vaje työntekijöistä, jonka aikana myymälä jouduttiin poikkeuksellisesti sulkemaan. 

Osuuskaupasta kerrotaan, että koronavirusaikana myymälät pyritään pitämään avoinna normaalisti kaikkina aikoina, mutta tarvittaessa myymälöitä supistetaan tai suljetaan tarpeen mukaan.

– Olemme näinä poikkeuksellisina aikoina siirtäneet työntekijöitä aina tarpeen mukaan toisista myymälöistä ja myös toisilta toimialoilta marketkauppaan turvaamaan kriittistä ruokahuoltoa, Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo osuuskaupan toimista koronavirusepidemiasta aiheutuvien mahdollisten poissaolojen varalta.

Osuuskauppa Arina suosittelee uuden koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville ensisijaisesti Oulun alueella toimivan ruoan verkkokaupan käyttämistä, tai vaihtoehtoisesti kauppa-asiointiavun pyytämistä ystäviltä, sukulaisilta tai naapureilta. Jos riskiryhmiin kuuluvan henkilön tulee asioida itse kaupassa, heille suositellaan asiointia aamun ensimmäisen tai illan viimeisen tunnin aikana.

Osuuskauppa kertoo tehostaneensa myymälöiden hygieniatasoa, josta huolehditaan kaikkina kaupan aukioloaikoina.