Manner tus­kai­li Kärp­pien joh­to­ase­mas­sa pe­laa­mis­ta – Kol­man­nek­sen kauden te­ho­pis­teis­tään tur­ku­lai­sia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-te­hot sat­tu­man piik­kiin

Kärpät otti kolmen viikon tauon jälkeen täyden kolmen pisteen voittopotin myös kotikaukalossaan, kun pikkupedot kaatoivat Turun Palloseuran lauantaina Raksilassa.

-
Kuva: Pekka Peura

Kärpät otti kolmen viikon tauon jälkeen täyden kolmen pisteen voittopotin myös kotikaukalossaan, kun pikkupedot kaatoivat Turun Palloseuran lauantaina Raksilassa.

Helpolla 3-2-voitto ei kuitenkaan tullut, sillä alussa peliä johtaneet turkulaiset kävivät lopussa vielä yläriman päässä tasoitusmaalista. Kärppien voitonavain oli toisen erän kolme tehominuuttia, joiden aikana isännät iskivät kaikki kolme maaliaan.

– Kolmas erä harmittaa, sillä emme pystyneet pelaamaan johtoasemassa niin laadukkaasti kuin olisimme halunneet. On selvää, että sitä meidän täytyy parantaa jatkossa, kärppäluotsi Mikko Manner mietiskeli pelin jälkeen.

Jäähy puhutti pelin jälkeen

Liigan jumbopaikalta pudotuspeliviivan tuntumaan turkulaiset valmentanut Marko Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen, mutta ei ottelun kulminaatiopisteeksi nousseeseen jäähyyn toisessa erässä.

Kärpät sai värkättyä ottelun tasoitusmaalin toisessa erässä, kun TPS sai rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Tilannetta edelsi vahvasti paitsiolta haiskahtanut tilanne, jota linjatuomari ei kuitenkaan viheltänyt.

Kärpät tasoittaa 1-1 ylivoimalla. Maalintekijänä Jussi Jokinen.
Video: Telia

– Harmittava tilanne, kun sitä paitsiovihellystä ei koskaan tullut. Sen jälkeen oli kamppailutilanne, josta tuli ihan "höpöhöpö"-jäähy meille. Se jäi harmittamaan kovasti, Virtanen huokaili pelin jälkeen.

– Emme koskeneet kiekkoon ja kaveri rikkoi meidän pelaajaamme. Minun tietämykseni mukaan se on jäähy, mutta en ole satavarma, miten se on tarkalleen sääntökirjassa, jäähyä seuranneen ylivoiman aikana Kärppien tasoitusmaalin iskenyt Jussi Jokinen jutteli.

Toisen erän tehominuutit

Turkulaisvieraat lamaantuivat hieman epäselvästä tilanteesta ja takaiskumaalista. Kärpät latoi toisen erän lopulla lopulta kolme maalia alle kolmeen minuuttiin. Jokisen jälkeen tolppien väliin osui Jasper Lindsten.

– Silmät kiinni ja hirveällä tuurilla, kauden molemmat osumansa kasvattajaseuraansa TPS:ää vastaan iskenyt Lindsten naureskeli erätauolla.

Kärpät siirtyy 2-1-johtoon Jasper Lindstenin osumalla.
Video: Telia

Kärppien kolmannesta maalista vastasi hetkeä myöhemmin tshekkihyökkääjä Radek Koblizek.

Päätöserässä TPS pääsi kuitenkin vielä maalin päähän ja oli tasoittaakin ottelun aivan lopussa. Kärpät selvisi ilman takaiskua osin puhtaasti hyvällä tuurilla.

– Emme pystyneet pelaamaan enää kolmannessa erässä niin laadukkaasti kuin olisimme halunneet. Kiekot jäivät keskialueelle, vaikka yritimme pelata niitä selustaan. Jatkossa meidän täytyy pelata tylymmin ratkaisuhetkillä ettei kaveri saa sitä viimeistä mahdollisuutta, Manner linjasi.

Vanha tutkapari taas yhteen ensi viikolla?

Kärppien avausmaalin iskenyt Jokinen on tehnyt kolmanneksen kauden 21 tehopisteestään TPS:ää vastaan.

– Tiedostin ennen peliä, että TPS:ää vastaan on kulkenut ja tietysti yritin ottaa siitä hieman lisävirtaa peliin, mutta kyllä tämä turkulaisia vastaan tehoilu menee puhtaasti sattuman piikkiin, Jokinen hymyili voittopelin jälkeen.

Radek Koblizek tekee Kärpille 3-1-maalin.
Video: Telia

Jokinen arvioi kautensa sujuneen toistaiseksi kohtalaisissa merkeissä. Mies vakuuttaa, ettei viime kaudella vihoitellut selkä ole vaivannut ja peli on muutenkin maistunut.

Ensi viikolla Kärppien kokoonpanoon palaa pahoista loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Janne Pesonen, jonka Manner toivoo pelaavan viimeistään perjantain vieraspelissä Hämeenlinnassa.

– Tarvitsemme kolmos-neloslinjaan vahvaa kamppailijaa ja ratkaisutilanteiden pelaajaa, Manner maalaili Pesosen tulevaa roolia.

Kolmoslinjasta löytyy myös Jokinen, joten kaksikko saanee pelata jälleen yhdessä.

– Meillä on Pessin kanssa paljon yhteisiä kokemuksia ja hyviä aihioita. Odotamme molemmat, että pystymme auttamaan joukkuetta, oli rooli keväällä mikä tahansa, Jokinen päättää.

Lue tästä otteluraportista, miten ottelu eteni.

Katso myös kuvagalleria pelistä.