Mainos

Mak­su­ton­ta nä­ky­vyyt­tä yri­tyk­sil­le rek­ry-li­ve­lä­he­tyk­sil­lä

TE-toimiston uusi palvelu TE-live lähettää rekrytoivat työnantajat suoratoistolla ympäri Suomen.

Tuottaja-toimittaja Aulikki Ståhle pitää yhtenä TE-liven hyvänä puolena työnantanajien ja työnhakijoiden vuorovaikutuksen mahdollisuutta. Livejä voi seurata missä tahansa suoraan älypuhelimesta.
Tuottaja-toimittaja Aulikki Ståhle pitää yhtenä TE-liven hyvänä puolena työnantanajien ja työnhakijoiden vuorovaikutuksen mahdollisuutta. Livejä voi seurata missä tahansa suoraan älypuhelimesta.

”Kun kuulin TE-liven ideasta, innostuin että aivan mahtavaa”, hymyilee tuottaja-toimittaja Aulikki Ståhle.

Ståhle työskentelee Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston uudessa TE-live-palvelussa. TE-live tuottaa avoimista työpaikoista ja muista työelämän teemoista lähetyksiä, joita voi seurata suorana netissä.

”Keskeinen ajatus on kääntää toisinpäin työnhakuprosessin oletus, eli pyritään lisäämään vuorovaikutusta työnhakijan ja työnantajan välillä”, Ståhle tähdentää.

”Lähetyksissä työnhakijakin voi osallistua esittämällä kysymyksiä chatilla.”

Lähetysten kokoonpano

Lähetyksiin osallistuu yrityksen edustajan lisäksi usein myös yrityksessä jo työskenteleviä työntekijöitä.

”Nykyinen työntekijä on paras henkilö kuvaamaan uusille hakijoille, minkälaista työ on arkisen tekemisen tasolla. TE-livessä saadaan näin maadoitettua työpaikkaa ja annettua siitä realistinen kuva hakijoille.”

Myös yrityksen arvoja ja haluttua työnantajamielikuvaa voi olla helpompi tuoda esiin videolähetyksessä kuin tekstimuotoisessa työnhakuilmoituksessa: livelähetyksessä pääsee näyttämään, millaiset kasvot ja kulttuuri yrityksellä on.

”On työnhakijankin etu saada nähdä, millaista väkeä yrityksessä on töissä.”

Aulikki Ståhle ja Paavo Impiö tekevät TE-livelähetyksiä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston studiossa Oulussa.
Aulikki Ståhle ja Paavo Impiö tekevät TE-livelähetyksiä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston studiossa Oulussa.

Kenelle?

”TE-livet on tarkoitettu kaikkien alojen rekryihin. Lähetyksessä voi hakea yhteen tai jopa kymmeniin työpaikkoihin tekijöitä. Toteutamme myös kansainvälisiä rekryjä”, Ståhle lisää.

Studiotilat ovat TE-toimiston Oulun toimipisteessä, mistä livejä lähetetään. Työnantaja voi tulla joko studiolle kameroiden tuoksinaan tai osallistua lähetykseen etäyhteydellä.

”Yrittäjät ovat todenneet, että lähetyksen tekoon on ollut helppoa ja rentoa osallistua. Yritys on mukana lähetyksen valmistelussa ja sisällön suunnittelussa, mutta emme kuormita asiakasta monilla palavereilla, vaan konsepti on kevyt. Pyrimme toimimaan avaimet käteen -periaatteella.”

Maailma muuttuu…

…ja rekrytointi sen mukana. Ståhle kertoo asiakkailta tulleen kiittävää palautetta, kun TE-toimisto tuo modernin otteen työnhakuun.

”Juuri juttelin yhden asiakkaan kanssa ja esittelin tätä konseptia – hän oli innostunut ja nosti esille sen, että nuoria varmasti löytyy helpommin tätä kautta. Livejä kun voi seurata missä tahansa suoraan älypuhelimesta”, Ståhle muistuttaa.

Ja mikäli lähetys menee sivu suun, ei hätää: tallenteet jäävät TE-liven nettisivuille. Lisäksi TE-livet näkee myös Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston Facebookista ja Youtubesta.

”Uskon, että tämä uusi työnvälityksen ikkuna tuoreistaa työhön ja työnhakemiseen liittyvää ajattelua – myös yrityksille, joille vuorovaikutteisuus rekrytoinnissa voi olla uusi asia.”

Ståhle huomauttaa, että enää ei ole tavallista hakeutua yhteen työpaikkaan kymmeniksi vuosiksi, vaan työelämän luonne on muuttunut vaihtelevaksi. Tämä muutos haastaa yrityskenttää tarkastelemaan toimintatapojaan ja etsimään keinoja luoda kaivattua vuorovaikutusta.

TE-live on TE-toimistojen vastaus vuorovaikutteiseen rekrytointiin.

Info
  • TE-live käynnistyi vuonna 2016 Pohjois-Savon TE-toimiston suoratoistoinfoina.
  • 2021 on projektin valtakunnallistamisen vuosi: pian TE-livejä lähetetään kaikista TE-toimistoista.
  • TE-livessä voidaan myös järjestää lähetyksiä esimerkiksi RekryKoulutuksista, yrittäjyydestä ja kansainvälistymisestä.
Info
  • Seuraa suoria lähetyksiä ja katso tallenteita: te-live.fi.
  • Lähetyksiä voi seurata myös TE-toimiston Facebookissa tai Youtubessa.
  • Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: yrityspalvelut.pohjois-pohjanmaa@te-toimisto.fi tai 0295 056 502.