Mä­kä­räi­nen kiipesi ta­kaa-ajos­sa 18 sijaa liip­pai­sil­la la­duil­la – "Joskus tol­la­nen vähän vaikea hiih­to­alus­ta ai­heut­taa sen, ett­ei­vät jalat ren­tou­du kun­nol­la"

Peililiipalle kehittynyt hiihtoalusta sai jalat tärisemään pystyammunnassa.

Kaisa Mäkäräinen kohenteli sijoitustaan sunnuntain takaa-ajossa. Hän oli hiihto-osuuksilla kolmanneksi nopein.
Kaisa Mäkäräinen kohenteli sijoitustaan sunnuntain takaa-ajossa. Hän oli hiihto-osuuksilla kolmanneksi nopein.
Kuva: ARMANDO BABANI

Kaisa Mäkäräinen hurjasteli ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa hurjaa kyytiä kärkikymmenikköön, mutta pystyammunnan pummit taivuttivat hänet Ruhpoldingin kympillä lopulta 15:nneksi. Mäkäräinen ampui sakeassa lumipyryssä makuulta nollat ja pystystä kolme hutia.

Mäkäräinen koki, että ohilaukaukset saattoivat johtua raskaasta hiihtokelistä.

– Minulla oli pystypaikoilla vaikeuksia jalkojen kanssa. Aika paljon rupesi tärräämään heti, kun tein asentoa. Siitä oli vaikeampi alkaa rakentaa sitä pystyammuntaa, Mäkäräinen kertoi.

Hiihto oli tavallista raskaampaa lumisateen takia.

– Joskus tollanen vähän vaikea hiihtoalusta aiheuttaa sen, etteivät jalat rentoudu kunnolla, Mäkäräinen jatkoi.

Paikoin "peililiipalle" kehittynyt hiihtoura aiheutti pulmia jo suksien testauksessa.

– Pikkasen oli vaikeuksia löytää siihen suksia, mutta loppupeleissä sitten löydettiin ihan hyvä pari, jonka kanssa huolto teki sitten hyvää työtä. Varmasti voitettiin jonkun verran suksella. Siitä oli paljon apua päivän hiihdossa.

Lumi aiheutti monenlaista huolta

Makuuammunnassa Mäkäräinen joutui lumiselle ja liukkaalle ampumamatolle, mikä pakotti hänet hidastamaan ammuntaa.

– Aika varman päälle piti rakentaa asento ja ottaa laukaus kerrallaan. Olin tosi tyytyväinen, kun se sitten tuotti tulosta molemmilta makuun ammuntapaikoilta, Mäkäräinen iloitsi "nollistaan".

– Niillä nollilla nousin aika kivasti.

Mäkäräinen piipahti siinä vaiheessa kymmenen kärjessä. Ensimmäisen pystypaikan huti pudotti hänet 11:nneksi ja viimeisen ampumapaikan kaksi ohilaukausta sijalle 20. Kirivaiheessa hän paransi taas viisi sijaa.

Mäkäräinen oli hiihtovauhdissa kilpailun kolmanneksi paras.

Ensimmäisenä matkaan startannut Norjan Tiril Eckhoff voitti kilpailun ylivoimaisesti ennen Slovakian Paulina Fialkovaa ja Ruotsin Hanna Öbergiä. Johanna Skottheim ja Linn Persson täydensivät komeaa ruotsalaispanosta sijoilla neljä ja viisi. Suvi Minkkinen oli 29:s ja Tero Seppälä miesten kilpailussa 48:s.

Ranskan Martin Fourcade voitti puhtaalla ammunnalla miesten kilpailun.