Tilaajille

Mais­tui­si­ko mehujää kesän tren­di­drin­kis­tä tai ker­mai­nen jää­te­lö, joka maistuu li­me­pii­ra­kal­ta? Itse teh­dyis­sä jää­te­löis­sä sinä päätät maut

Mitä kesän juhliin jälkiruoaksi tai omaksi iloksi pakkaseen? Kermaista vai raikasta? Makeaa vai kirpeää? Sinä päätät jäätelöherkun laadun.

Mitä kesän juhliin jälkiruoaksi tai omaksi iloksi pakkaseen? Kermaista vai raikasta? Makeaa vai kirpeää? Sinä päätät jäätelöherkun laadun. Jos sinulla on pakastin ja aikaa odottaa yön yli, tee jäätelöä. Itse tehty jäätelö voi olla melkein mitä vain, mutta kokosimme tähän juttuun neljä maukasta vaihtoehtoa mielikuvitustasi kutkuttamaan. Kokeile Aperol Spritz -mehujäätä, hunajamelonisorbettia, limettipiirakkajäätelöä tai valmiista vaniljajäätelöstä ja marengista helposti kasattua sitruunajälkkäriä.

Jäätelöä söivät jo muinaiset kreikkalaiset. Vuosituhannet eivät ole innostusta jäiseen herkkuun latistaneet, päinvastoin. Ennen sähköllä käyvien pakastimien tai jäätelökoneiden syntyä jäätelöä tehtiin – jäästä. Jäätä tuotiin pohjoiselta pallonpuoliskolta laivoilla ja säilöttiin heinien joukossa kellarissa. Sitä voisi kutsua jäätelönhimoksi.

Nyt jäätä ei tarvitse enää hakea arktisen alueen laitamilta, lähikaupassa käynti riittää.