Liiga: Ilves rökitti Kärpät Rak­si­las­sa

Koronatilanne Oulussa: Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda ka­ran­tee­niin?

Maik­ku­lan koulu va­lit­tiin vuoden 2015 Ki­Va-kou­luk­si

Oululainen Maikkulan koulu on valittu vuoden 2015 Kiva-kouluksi. Perustelujen mukaan valinnassa kiinnitettiin huomiota Maikkulan yläkoulun pitkäjänteiseen ja määrätietoiseen kiusaamisen vastaiseen työhön.

Oululainen Maikkulan koulu on valittu vuoden 2015 Kiva-kouluksi.

Perustelujen mukaan valinnassa kiinnitettiin huomiota Maikkulan yläkoulun pitkäjänteiseen ja määrätietoiseen kiusaamisen vastaiseen työhön.

– Maikkulan koulun yläluokilla sekä muiden kiusaaminen että kiusatuksi joutuminen on erittäin vähäistä. Koulussa toteutetaan säännöllisesti yläkoulun KiVa-oppitunteja ja kiusaamiseen puuttuva KiVa-tiimi toimii aktiivisesti, kertoo ohjelman johtaja, erityisasiantuntija Elisa Poskiparta.

Maikkulan koulun rehtorille Mauno Hiltuselle koulun saama tunnustus oli iloinen yllätys. Kiusaamisen vastaista työtä koulussa on tehty jo vuodesta 1991 alkaen.

– Vuosien saatossa on huomio kiusaamisessa siirtynyt yksilöistä yhteisöllisyyteen. Kiusaaminen on ryhmäilmiö, ja koulussamme kaikki ovat viime kädessä vastuussa kiusaamiseen puuttumisesta, Hiltunen sanoo.

KiVa Koulu on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella kehitetty kiusaamisen vastainen ohjelma, jonka käyttäjiksi Suomessa on rekisteröitynyt noin 2 300 perusopetuksen koulua. Vuoden KiVa-koulu on valittu viiden vuoden ajan.