Maik­ku­lan kir­jas­ton sy­tyt­tä­jä kiinni

Maikkulan viime perjantaisen kirjastopalon sytyttäjäksi on selvinnyt 15-vuotias oululainen poika. Poika tunnusti poliisin kuulusteluissa laittaneensa pilailumielessä ilotulitusräjähteen kirjaston kirjojen palautusluukkuun.

Maikkulan kirjasto on toistaiseksi poissa käytöstä tuhotyön vuoksi.
Maikkulan kirjasto on toistaiseksi poissa käytöstä tuhotyön vuoksi.

Maikkulan viime perjantaisen kirjastopalon sytyttäjäksi on selvinnyt 15-vuotias oululainen poika. Poika on poliisin kuulusteluissa tunnustanut laittaneensa pilailumielessä ilotulitusräjähteen kirjaston kirjojen palautusluukkuun. Hän kertoi poliisille, ettei ymmärtänyt tekonsa vakavia seurauksia. Pojan seurassa ollut toinen nuori ei poliisin mukaan osallistunut itse tekoon.

"Pojat kertoivat, että he aikoivat sammuttaa lumella palonalun mutta säikähtivät paikalle osunutta sivullista henkilöä ja pötkivät karkuun", kertoi rikoskomisario Kari Rantanen Oulun poliisista.

"Sen verran juttu kuitenkin painoi mieltä, että poika kertoi tapauksesta kotona äidilleen", jatkoi Kari Rantanen.

Kirjastoa ilotulitteilla pommittanut poika myönsi lisäksi laittaneensa vähän myöhemmin ilotulitusräjähteen Maikkulan terveysaseman postilaatikkoon.

Poliisi tutkii tapausta tuhotyönä. Lain mukaan tuhotyöstä voi saada vähintään 4 kuukautta ja enintään 4 vuotta vankeutta.

"Vaikka oikeus ymmärtäisikin nuorta ja soveltaisi lakia lievästi, niin korvaussummat nousevat tälläisillä jutuissa äkkiä huomattaviksi", toteaa Kari Rantanen.

Asia etenee syyteharkintaan asiakirjojen valmistuttua.

Tulipalosta aiheutui kirjastolle mittavia vahinkoja. Kirjat kärsivät savuvahinkoja ja ne ovat yltä päältä noessa. Maikkulan kirjasto pidetään toistaiseksi suljettuna vahinkojen vuoksi.