Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Maija Perola va­lit­tiin Oulu Sin­fo­nian in­ten­den­tin virkaan

Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Maija Perola valittiin Oulu Sinfonian uudeksi intendentiksi.

Maija Perola.
Maija Perola.

Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Maija Perola valittiin Oulu Sinfonian uudeksi intendentiksi.

Kasvatustieteen maisteri Perola on työskennellyt Oulun musiikkijuhlasäätiössä toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien vastaten säätiön toiminnasta, mukaan lukien Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin, konserttisarjat ja yksittäiset suurtuotannot. 

Valinnassa painottui Perolan erityisen hyvä kokemus vaativien kulttuurituotantojen suunnittelusta ja johtamisesta. Hänellä on myös vahva kokemus kulttuurin sidosryhmäsuhteiden ja yleisötyön rakentamisesta.

Perola aloittaa uudessa virassa elokuun alussa.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa oli haettavana intendentin vakinainen virka. Loppuvaiheen haastatteluihin kutsuttiin Aino Kurki, Maija Perola ja Virpi Räisänen. Kaikki kolme suorittivat soveltuvuusarvioinnin. Hakijoista Aino Kurki vetäytyi rekrytointiprosessista ennen toisen vaiheen haastattelua.

Myös orkesterin henkilökunnalla oli mahdollisuus antaa lausunto hakijoista.

Intendentti vastaa erityisesti talous- ja henkilöstöjohtamisesta sekä konserttituotantojen suunnitteluprosessista yhdessä taiteellisten vastuuhenkilöiden kanssa. Intendentti vastaa myös keskeisistä orkesterin sidosryhmäsuhteista ja yleisötyön suunnittelusta yhdessä tiiminsä kanssa.