Mag­neet­ti­me­dia jul­kai­si taas juu­ta­lais­kir­joi­tuk­sen

Ilmaisjakelulehti Magneettimedia on jälleen julkaissut juutalaiskirjoituksen.

Ilmaisjakelulehti Magneettimedia on jälleen julkaissut juutalaiskirjoituksen. Eilen julkaistussa jutussa kerrotaan muun muassa juutalaisten vastustavan sananvapautta.

Kirjoitus on suomennos ulkomaalaisessa verkkolehdessä vuonna 2009 julkaistusta kirjoituksesta. Tekstin mukaan juutalaisyhteisö näkee sananvapauden ongelmana, koska sitä voidaan käyttää juutalaisten ja Israelin kritisoimiseen. 

Maanantaina lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen sai sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan aiemmin julkaistut jutut olivat vihapuheen kaltaista juutalaisvastaista propagandaa, joka ei nauti sananvapauden suojaa.

Oikeus määräsi myös, että yhtiön täytyy maksaa 45 000 euron edestä yhteisösakkoa. Oikeuden mukaan myös J. Kärkkäinen Oy on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Juha Kärkkäinen kertoo Österbottens Tidning ja Vasabladet -lehdissä, ettei pidä uusia kirjoituksia antisemitistisinä eikä ole huolissaan seurauksista.

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälän mukaan uudet kirjoitukset eivät vaikuta tuomioon, mutta ne voivat johtaa uuteen poliisitutkintaan.

Jutun alla oleva liikuteltava aikajana valottaa Magneettimedian ympärillä vuosien varrella olleet kohut.

Internet Explorerilla aikajana ei toimi kunnolla versiota 8 vanhemmilla selaimilla. Aikajana ei toimi välttämättä oikein myöskään kaikilla mobiililaitteilla.