Mag­neet­ti­me­dia jul­kai­si ää­ri­oi­keis­to­lai­sen jär­jes­tön kir­joi­tuk­sen

Jyrkistä äärioikeistolaisista ajatuksistaan tunnettu Kansallinen Vastarinta oli seuraamassa Magneettimedian oikeudenkäyntiä.

Jyrkistä äärioikeistolaisista ajatuksistaan tunnettu Kansallinen Vastarinta oli seuraamassa Magneettimedian oikeudenkäyntiä maanantaina Ylivieskassa. Oikeudenkäyntiä analysoidaan Kansallisen Vastarinnan internet-sivuilla, ja sama kirjoitus on julkaistu myös Magneettimedian verkkosivuilla.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa käsiteltiin Magneettimedian päätoimittajaa Juha Kärkkäistä vastaan nostettua syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kärkkäinen on myös J. Kärkkäinen Oy:n pääomistaja.

Syytteiden taustalla on Magneettimedian julkaisemat juutalaisia käsittelevät kirjoitukset. Kansallisen Vastarinnan kirjoituksessa puolustellaan Magneettimedian oikeutta julkaista kirjoitukset.

Internet-sivuillaan Kansallinen Vastarinta kertoo muun muassa taistelevansa monikulttuurisuutta sekä rotujen toisiinsa sulautumista vastaan. Kansallinen Vastarinta nousi Oulussa esiin vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjan yhteydessä, kun kolme liikkeeseen kuuluvaa miestä hyökkäsi kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden kimppuun Rotuaarin vaalikopeilla.

Syyttäjä vaatii J. Kärkkäinen Oy:lle 45 000 euron suuruista yhteisösakkoa. Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa yhteisösakosta ja Juha Kärkkäistä koskevasta syytteestä 21. lokakuuta.