Mäe­na­la­sel­le uran en­sim­mäi­nen NHL-maa­li – Donskoi kiitää pis­te­put­kes­sa

Näytönpaikan Carolina Hurricanesin NHL-joukkueessa saanut Saku Mäenalanen on tarrannut lujasti kiinni paikastaan nelosketjussa.

Saku Mäenalanen teki ensimmäisen maalinsa NHL:ssä viime yönä.
Saku Mäenalanen teki ensimmäisen maalinsa NHL:ssä viime yönä.
Kuva: Peura Pekka

Näytönpaikan Carolina Hurricanesin NHL-joukkueessa saanut Saku Mäenalanen on tarrannut lujasti kiinni paikastaan nelosketjussa. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä entinen kärppähyökkääjä teki uransa ensimmäisen NHL-maalin Long Islandin kirkkaissa valoissa, kun Carolina voitti New York Islandersin 4–3.

Mäenalasen avausosuma NHL:ssä ei ollut varsinainen taitomaali. Hän otti maalin edustalla kiekon mukaansa hanskalla, jonka jälkeen peliväline pomppi vastustajan puolustajan ja maalivahdin kautta Islandersin nuottaan.

Mäenalanen on viidessä pelaamassaan ottelussa tehnyt tehopisteet 1+1 ja nostanut tehotilastolukemansa +2:een.

Entinen kärppähyökkääjä teki uransa ensimmäisen NHL-maalin.
Video: MTV

– Jo aiemmissa otteluissa näytti siltä, että maali on tulossa. Hän on pelannut erittäin hyvin, Mäenalasen joukkuekaveri Greg McKegg kehui Hurricanesin kotisivuilla.

Kärppätaustaisista pelaajista viime yön NHL-kierroksella onnistuivat myös Joonas Donskoi ja Jesse Puljujärvi, kun heidän joukkueensa San Jose Sharks ja Edmonton Oilers kohtasivat. Sharks kukisti Oilersin 7–2, ja Donskoi laukoi kaksi maalia. Puljujärvelle merkittiin syöttö yhteen Oilersin osumista.

Alkukaudesta tehottomuuden kanssa tuskaillut Donskoi on äitynyt viime aikoina hurjaan iskuun. Viimeisessä kymmenessä ottelussa raahelaislähtöinen kiekkoilija on tehnyt peräti kahdeksan maalia ja syöttänyt kaksi.

Juttua muokattu 10.15: Ottelu pelattiin Long Islandilla, ei Brooklynissa.