Maan­tie­suo­lan käyttöä vä­hen­ne­tään val­ta­tiel­lä 20 Pu­das­jär­ven ja Tai­val­kos­ken välillä

Pudasjärven ja Taivalkosken välillä vähennetään maantiesuolan käyttöä valtatie 20:n liukkaudentorjunnassa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus.

Suola-autoa näkyy jatkossa nykyistä vähemmän Pudasjärven ja Taivalkosken välillä. Arkistokuva.
Suola-autoa näkyy jatkossa nykyistä vähemmän Pudasjärven ja Taivalkosken välillä. Arkistokuva.
Kuva: Finikor

Pudasjärven ja Taivalkosken välillä vähennetään maantiesuolan käyttöä valtatie 20:n liukkaudentorjunnassa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus. Muutoksen taustalla on tien lähettyvillä sijaitsevat pohjavesialueet, joiden pilaantuminen halutaan ehkäistä.

Jatkossa kyseisellä tieosuudella käytetään suolan sijaan hiekkaa liukkaudentorjunnassa. Ely-keskuksen mukaan kyseessä on selvä muutos tienhoidon kannalta. Ongelmakeleillä maantiesuolan käyttö sallitaan, jotta tiellä on turvallista liikennöidä.

Pudasjärven ja Taivalkosken välillä on suuri porokolarivaara. Hiekan käytöllä pyritään ehkäisemään myös porokolareita. Hiekan seassa käytetään porokarkoiteainetta 15. lokakuuta ja 15. tammikuuta välisenä aikana.

Tieosuuden laatuvaatimukset eivät muutu, mutta suolauksen vähentyessä tie tulee olemaan pidemmän aikaa polannepintainen, kertoo ely-keskus. Tielle asennetaan "suolausta vähennetty" -opasteet.