Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Maan­puo­lus­tus­opis­ton tilalle Maa­so­ta­kou­lu

Opistoupseerien perus- ja jatkokoulutuksesta vastannut Maanpuolustusopisto lakkautetaan tiistaina.Sen tilalla aloittaa Lappeenrannassa keskiviikkona 1.

Opistoupseerien perus- ja jatkokoulutuksesta vastannut Maanpuolustusopisto lakkautetaan tiistaina. Sen tilalla aloittaa Lappeenrannassa keskiviikkona 1. elokuuta Maasotakoulu, joka on Pääesikunnan alainen itsenäinen puolustushaarakoulu.

Maanpuolustusopiston lakkauttaminen on osa puolustusvoimien päällystön koulutusuudistusta. Opistoupseerien peruskoulutus loppuu ja upseerikoulutusta kehitetään.

Upseerit valmistuvat jatkossa sotatieteiden kandidaateiksi, maistereiksi ja tohtoreiksi Maanpuolustuskorkeakoulusta. Vuodesta 2003 alkaen Maasotakoulusta ja Merisotakoulusta valmistuu lisäksi upseerin perusopinnot suorittaneita. Maasotakoulu on maavoimien osaamiskeskus

Maasotakoulusta kehitetään maavoimien ja jalkaväen perusyksikkö- ja joukkoyksikkötason taktiikan ja kouluttamisen osaamiskeskus.

Maavoimien 88. Kadettikurssin perusopinnot alkavat Maasotakoulussa Lappeenrannassa 10. syyskuuta. Kadetit jatkavat opiskeluaan vuoden perusopintojen jälkeen Maanpuolustuskorkeakoulussa Helsingissä.

Tällä hetkellä opiston kirjoilla on opistoupseerien perus- ja jatkokursseilla 528 opiskelijaa, jotka vuorokauden vaihteessa siirtyvät Maasotakoulun opiskelijoiksi.