Maa­li­ha­na viimein auki - Kärp­pien Joonas Donskoi Lei­jo­nien sankari

Suomen jääkiekkomaaajoukkue sai viimein maalihanan auki EHT-turnauksessa Venäjän Shotsissa. Leijonat kukisti Tshekin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Juuso Hietanen (vas.) saalisti ottelussa syöttöpisteen.
Juuso Hietanen (vas.) saalisti ottelussa syöttöpisteen.
Kuva: YEVGENY REUTOV

Suomen jääkiekkomaaajoukkue sai viimein maalihanan auki EHT-turnauksessa Venäjän Shotsissa. Leijonat kukisti Tshekin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2. Suomen sankari rankkareissa oli Oulun Kärppien hyökkääjä Joonas Donskoi.

Avauserän jälkeen Suomi oli 1-0-johdossa, vaikka erä ei Leijonilta ollutkaan parasta mahdollista peliä. Maalin teki puolustaja Sami Lepistö. Syöttöpisteet merkittiin Teemu Ramstedtille ja Harri Pesoselle.

Toisessa erässä nukahdukset maksoivat kaksi maalia omiin. Näin päätöserään lähdettiin Tshekin 1-2-johdossa.
Suomi onnistui nousemaan päätöserässä tasoihin. Sakari Salminen teki maalin ja syötöt tarjoilivat Lepistö ja Juuso Hietanen.

Jatkoajalla Suomi myllytti ylivoimalla ja muun muassa Anssi Salmelan lyöntilaukaus pomppi täpärästi maalin ohi. Myös kärppähyökkääjä Joonas Donskoi pääsi unelmapaikkaan, mutta viimeistely ontui.

Ylivoimamyllytys purkautui lopulta Donskoin harhasyöttöön.

Näin rangaistuslaukauskilpailu eteni

Rangaistuslaukauskilpailussa Suomen vedot aloitti Jarkko Immonen. Immonen sijoitti tyylikkäästi oikealle alas ja Suomi siirtyi johtoon. Tshekin ensimmäinen yritys päättyi Mikko Koskisen torjuntaan.

Suomen toisen yrityksen veti Donskoi. Hänen Forsberg-harhautuksensa jäi vajaaksi eikä maalia tullut. Tshekin tähtihyökkääjä Jan Kovar sen sijaan onnistui.

Kolmantena laukomaan tullut Jonas Enlund epäonnistui, samoin Tshekin Ondrej Nemec.

Myös neljännet ja viidennet laukojat epäonnistuivat. Suomen yrittäjinä olivat Immonen ja Ramstedt.

Tshekin kuudes vetäjä oli Vladimir Sobotka, jolta kiekko välillä karkasi jopa kaukalon sivulaitaan asti. Siitä huolimatta hän veti tarkasti vasemmalle alas. Joonas Donskoi veivasi kuitenkin Tshekin maalivahdin täysin solmuun ja tasoitti.

KHL-tähti Kovar oli Tshekin seitsemäs yrittäjä. Hän epäonnistui. Joonas Donskoi sen sijaan ei epäonnistunut, vaan läppäsi kiekon kämmeneltä yläpeltiin.

Näin Suomi voitti ottelun 3-2.