Maa­jouk­kue­mie­het pa­laa­vat ko­koon­pa­noon Kärp­pien ja Tappara kär­ki­kamp­pai­lus­sa – Oskar Osala yl­lät­täen sivuun sai­ras­tu­mi­sen takia

Raksilassa pelataan illalla liigakierroksen kärkikamppailu, kun Kärpät ja Tappara iskevät yhteen neljännen kerran tällä kaudella.

Kärppien Ville Leskinen taistelee myös pistepörssin voitosta.
Kärppien Ville Leskinen taistelee myös pistepörssin voitosta.
Kuva: Pekka Peura

Raksilassa pelataan illalla liigakierroksen kärkikamppailu, kun Kärpät ja Tappara iskevät yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Kärpät on voittanut molemmat Tampereella pelatut ottelut, mutta Tappara haki lokakuun lopulla Raksilasta kolme pistettä.

Tappara onkin ainoa joukkue, jota Kärpät ei ole tällä kaudella vielä kotikaukalossaan voittanut.

Kärppien ja Tapparan keskinäisiä kohtaamisia on viime vuosina riittänyt. Kuuden kauden aikana joukkueet ovat pelanneet vastakkain jo puolensataa kertaa. Peleistä 23 on pelattu runkosarjassa. Pudotuspelikohtaamisia joukkueilla on takana viime vuosilta peräti 27.

Voitot runkosarjassa ovat tamperelaisille 14-9, mutta pudotuspeleissä Kärpät on ollut kovempi voitoin 15-12.

Joukkueet saattavat kohdata hyvinkin myös tämän kevään pudotuspeleissä ja illan ottelussa haetaan varmasti jo askelmerkkejä kevään tosipeleihin. Kärpät on runkosarjavoittonsa jo käytännössä varmistanut, mutta Tappara taistelee tiukasti kakkospaikasta Turun Palloseuran kanssa.

Illan ottelussa kohtaavat myös kaksi pistepörssin voitosta taistelevaa pelaajaa. Sekä Tapparan Kristian Kuusela että Kärppien Ville Leskinen ovat molemmat nousseet mukaan voittotaisteluun talven mahtivireen ansiosta.

Leskinen on tällä hetkellä pörssikakkonen 44 pisteellä ja Kuusela neljäs kerättyään 42 tehopistettä. Kärjessä on edelleen Hämeenlinnan Pallokerhon Teemu Turunen.

Kärppien sairastupa tyhjenemässä

Kärppien kokoonpano on viikon tauon jälkeen jälleen lähes parhaassa mahdollisessa muodossa. Leskinen, päävalmentaja Mikko Manner, ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen sekä Tshekin maajoukkueen mukana ollut Radek Koblizek ovat palanneet sorvin ääreen maajoukkuekomennuksiltaan.

Kärppien sairastuvalla on vielä muutama potilas. Loukkaantuneet Rasmus Kupari ja Mikko Niemelä lähenevät pelikuntoa ja pystyvät pelaamaan tarvittaessa jo loppuviikosta. Luultavasti kaksikon paluu menee kuitenkin ensi viikon puolelle.

Tappara-ottelusta jäi yllättäen pois myös Oskar Osala, joka on sairastunut. Osalan paikan kolmosketjussa ottaa Sami Anttila.

Muuten Kärppien kokoonpanossa ei ole yllätyksiä. Viime viikolla maajoukkueen mukana urakoinut Vehviläinen saa huilata ja torjuntavastuun kantaa Jussi Rynnäs.

Tapparan kokoonpanoon palaa niin ikään maajoukkuekomennuksella ollut Niko Ojamäki. Sivussa on sen sijaan hyvin kirvesrinnoissa pelannut amerikkalaispuolustaja Ben Blood sekä Veli-Matti Vittasmäki.

Tapparan maalia vartio tuttuun tapaan Christian Heljanko. Luukkuvahtina on tamperelaisten kuukausi sitten hankkima tshekkivahti Miroslav Svoboda, joka ei ole kuitenkaan ollut aivan sitä mitä Tappara haki.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei ole luottanut Svobodaan vielä yhdessäkään pelissä. Kärppiä vastaan tshekkivahti on päässyt sentään vaihtopenkille saakka.

Kärppien kokoonpano kello 18.30 alkavassa Tappara-ottelussa:

1.ketju
Jussi Jokinen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen
Atte Ohtamaa – Shaun Heshka
2.ketju
Mika Pyörälä – Aleksi Heponiemi – Jari Sailio
Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää
3.ketju
Sami Anttila – Michal Kristof – Radek Koblizek
Lasse Kukkonen – Aleksi Mäkelä
4.ketju
Jasper Lindsten – Miska Humaloja – Otto Karvinen
7.puolutaja Taneli Ronkainen

Maalissa Jussi Rynnäs, varalla Veini Vehviläinen