Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Maa­jouk­kueen pää­val­men­ta­ja: ”Kanada on yk­sin­ker­tai­ses­ti parempi joukkue kuin Suomi”

Naisleijonat jäi Kanadan jyrän alle Turussa.

Turku
Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen. Arkistokuva.
Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Aho

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei pysynyt lauantaina Kanadan kyydissä Turkuhallissa. Hallitseva maailmanmestari murskasi Suomen maanrakoon 8–0-voitolla. Torstaina Suomi sinnitteli Helsingissä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa vain parin maalin tappioon, mutta lauantaina Suomen maalit jäivät haaveeksi.

– Loppunumerot kertovat kaiken. Kanada on yksinkertaisesti parempi joukkue kuin Suomi, päävalmentaja Pasi Mustonen summasi.

– Kanada otti pelin haltuunsa alusta asti, emmekä pystyneet vastaamaan maailmanmestarien otteisiin. Positiivista oli meidän alivoimapelimme, joka jälleen onnistui mallikkaasti, Mustonen jatkoi.

Kanada sai otteluun salama-alun, kun Natalie Spooner vei vieraat johtoon runsaan minuutin pelin jälkeen. Spooner pääsi kasvokkain Suomen maalivahti Eveliina Mäkisen kanssa ja sijoitti kiekon varmasti Mäkisen selän taakse.

Suomi piristyi erän vanhetessa, mutta Kanadan maalilla Kristen Campbell sai avauserässä olla lähes työttömänä kolmella torjunnallaan.

Takkuinen toinen erä

Kanada laittoi toisessa erässä täyden vauhdin päälle ja iski neljä kertaa kiekon Suomen maaliin. Spooner täydensi hattutemppunsa 4–0-osumalla.

Päävalmentaja Mustonen kiitteli ykkösketjun esitystä, vaikka maaleja ei tullutkaan.

– Lisäksi Oona Koukkula teki vakuuttavan debyytin maajoukkueeseen. Ensimmäinen maaotteluedustus ja Kanada vastassa ei ole kenellekään helppo suoritus, Mustonen arvioi 18-vuotiaan puolustajan suoritusta.

Ykkösketjun keskushyökkääjä Susanna Tapani harmitteli joukkueen tahmeaa esitystä.

– Taistelimme loppuun asti, mutta tulosta ei vaan tullut. Jälleen kerran toinen erä oli tuskien taivalta, Tapani totesi.

– Loppuluvut ovat tosi tylyt. Mielestäni peli oli tasaisempi, mitä luvut kertovat. Sunnuntaina pitää lähteä kolmanteen kohtaamiseen vapautunein mielin ja kovalla taistelumielellä.

Helsingissä ja Turussa pelattavat maaottelut ovat Suomelle ja Kanadalle osa helmikuun olympialaisiin valmistautumista.