Mainos

Maail­man en­sim­mäi­nen Äly­ky­lä® ra­ken­ne­taan Uta­jär­vel­le – hae mukaan ai­nut­laa­tui­seen asu­mi­so­suus­kun­taan!

Haluaisitko sinä asua yhteisöllisessä hirsitalomiljöössä, joka on energiaomavarainen ja hiilineutraali? Haluaisitko asua puhtaassa ja turvallisessa maaseutuympäristössä, pendelöintimatkan päässä kaupungista? Nyt se on mahdollista. Utajärvelle Oulujokivarteen rakentuvan maailman ensimmäisen GeoHouse Älykylän asukasilmoittautuminen on käynnissä.

Onnellisena kuntana tunnettu Utajärvi vahvistaa elinvoimaisuuttaan Geohouse Älykylän voimin.
Onnellisena kuntana tunnettu Utajärvi vahvistaa elinvoimaisuuttaan Geohouse Älykylän voimin.

Tutkitusti yhä useammat suomalaiset haaveilevat asuvansa maalla rauhallisessa, turvallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä. Myös yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta asumiseen ja arkeen kaivataan. Utajärvelle rakennettava Geohouse Älykylä tarjoaa tähän haaveeseen uudenlaisen ratkaisun.

Arctic Smart Village Oy on keksinyt yhdistää hiilineutraaliuuden, yhteisöllisyyden, älyteknologian ja turvallisuuden. Tuloksena syntyi  Älykylä® -konsepti, johon myös Geohouse Älykylä perustuu.

Maailman ensimmäinen hiilineutraalia ja ekologista hirsitaloasumista edustava yhteisöllinen Geohouse Älykylän asuinalue yhdistää vuokra-asumisen ja omistusasumisen parhaat puolet sekä huippumodernin tekniikan ja asumisen korkean laadun.

Se myös tukee osaltaan vahvasti Utajärven kunnan visiota luoda onnellisen ja hyvän elämän edellytyksiä maaseudulla.

Oulujokivarren vireässä ja kehitysmyönteisessä Utajärven kunnassa tarjotaan oikeasti arkea helpottavia etuja. Lapsiperheiden tueksi kunta tarjoaa maksuttoman päivähoidon, aamu- ja iltapäiväkerhot kolmasluokkalaisille asti, kotihoidontuen merkittävän kuntalisän ja erittäin hyvien etuuksien lukion.  Omakotitalorakentajille tarjotaan tuettu vuokra-asunto puoleksi vuodeksi ja rakentajien kaverit- palvelu auttaa kaikissa rakentamisen vaiheissa.

Rokuan kansallispuiston luontopolut, hiihtoladut ja maastopyöräreitit, sekä Rokuan ydinalueen eri palvelut hotelleineen ja mökkeineen mahdollistavat monipuoliset harrastus- ja lomailumahdollisuudet ympäri vuoden.

Uusi skeittiparkki löytyy keskustasta läheltä jäähallia. Erähenkiselle ihmiselle luonnonläheisessä kunnassa on hyvät metsästys- ja kalastusmahdollisuudet.

Utajärvellä toimii myös lukuisia järjestöjä sekä yhdistyksiä, jotka ovat aktiivisesti kehittämässä kuntalaisten yhteisöllisyyttä.

Älykästä asumista hirsitalossa, ilman isoa henkilökohtaista asuntolainaa

GeoHouse Älykylä muodostuu hirsirakenteisista omakotitaloista kuuden hehtaarin kokoiselle alueelle peltomaisemaan, jossa jokaisen kodin ympärille on suunniteltu mukavasti omaa tilaa. Painumattomasta hirrestä valmistetut talot toimivat samalla pitkäaikaisina hiilivarastoina ja auttavat näin taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Älykyläkodiksi on nyt valittavissa kolme erilaista, laadukasta Kiiruna talojen hirsitalopakettia:

Älykylä tarjoaa turvallisen, ekologisen ja yhteisöllisen asuinympäristön maaseudun rauhaan kaipaaville.
Älykylä tarjoaa turvallisen, ekologisen ja yhteisöllisen asuinympäristön maaseudun rauhaan kaipaaville.

Merkittävää Geohouse Älykylään rakentamisessa on se, ettet tarvitse isoa henkilökohtaista asuntolainaa päästäksesi tekemään uutta älyteknologialla varusteltua omakotitaloa.

Älytaloissa on KNX -teknologiaan perustuvat, tietoturvalliset ratkaisut parantamassa asumisen mukavuutta. Asukkaat voivat yhdellä napin painalluksella sammuttaa kaikki kodin ei-kriittiset laitteet ja valot kotoa lähtiessään, hallita ovien lukituksia vaikka maailman toiselta laidalta tai säätää kodin lämpötiloja työpaikalta käsin.

Utajärven GeoHouse Älykylään tulee päästötön energiajärjestelmä, jossa ympäri vuoden tarvittava energia tuotetaan itse aurinkoenergiaa hyödyntäen. Mahdollinen lisäenergia voidaan ostaa verkosta. Älyteknologian ja aluetason optimoinnin ansiosta energian kulutus pienenee, mistä tulee lisää säästöjä arjen kustannuksiin.

Mikä on asumisosuuskunta ja miten se toimii?

Asumisosuuskunta on asukkaiden omistama yritys, joka tuottaa asumispalvelua jäsenilleen. Asukkaat perustavat osuuskunnan ja päättävät osuuskunnan toiminnasta, sekä esimerkiksi perittävistä vuokrista. Vuokrilla katetaan osuuskunnan kulut.

Asumisosuuskunta sopii erityisesti heille, joilla kynnys omistusasuntoon on korkea.

Osuuskunnasta on helppo lähteä myös pois, mikäli elämäntilanne muuttuu. Irtisanot vain vuokrasopimuksen ja jäsenyytesi päättyy samalla automaattisesti. Omavastuuosuus palautetaan yhtä suurena takaisin osuuskunnasta irtisanoutuvalle, mikäli sille ei ole lainsäädännöllisiä esteitä.

Ryhmärakennuttaminen tuo säästöjä

Geohouse Älykylän rakentamisprojektin ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 15 omakotitaloa yhtäaikaisesti. Ryhmärakennuttamisen avulla saadaan merkittäviä säästöjä rakennuskustannuksiin ja sitä kautta myös rahoituskulut pienenevät.

Tonttia ei myöskään tällä kertaa tarvitse itse ostaa, eikä vesi- ja viemäriliittymistä tarvitse huolehtia.

Myös Utajärven kunta tulee olemaan osuuskunnassa mukana yhdellä omakotitalolla ja tukee näin Älykylän rakentumista.

Mitä Geohouse Älykylässä asuminen tarjoaa?

Pääset nauttimaan omakotiasumisesta maaseudun rauhassa tilavasti, kuitenkin lähellä palveluita ja liikenneyhteyksiä. Ajatuksena on myös edistää jakamistaloutta ja resurssiviisasta elämää. Osuuskunnan jäsenenä saat käyttöösi myös osuuskunnan autoja, yhteiskäyttötiloja kuten rantasaunan, työkaluja ja muita yhteiseen käyttöön hankittuja arjen tarvikkeita.

Geohouse Älykylässä pääset nauttimaan turvallisesta ympäristöstä yhteisössä, jonka jäsenet tuntevat toisensa ja huolehtivat yhdessä alueen viihtyisyydestä. Asumisosuuskunta tuo asumiseen yhteisöllisyyttä lisäten näin arjen turvallisuutta sekä onnellisuutta.

Myös tietoturvaan kiinnitetään erityistä huomiota. GeoHouse Älykylä on ensimmäinen maaseudulle rakennettu tietoturvallinen asuinalue Euroopassa.

Yhteisöllisyys, asukkaiden taloudellinen ja henkinen hyvinvointi, luonnon läheisyys ja ilmastoystävällinen asuminen synnyttävät iloa ja onnellisuutta. Teknologiset ratkaisut helpottavat arkea ja tuovat asukkaille turvaa.
Yhteisöllisyys, asukkaiden taloudellinen ja henkinen hyvinvointi, luonnon läheisyys ja ilmastoystävällinen asuminen synnyttävät iloa ja onnellisuutta. Teknologiset ratkaisut helpottavat arkea ja tuovat asukkaille turvaa.

Älykylässä on mahdollisuuksia myös yhteisöä palvelevaan yritystoimintaan. Yhteiskäyttötiloissa voi parhaimmillaan toimia asuinalueen oma päiväkoti sekä muita palveluita.

Älykylässä on oman sähköverkon ja lämpöverkon lisäksi tilaa viljellä, pitää reheviä puutarhoja sekä kasvimaita. Unelma omavaraisuudesta taitaa vihdoin olla mahdollista! Tervetuloa asumaan Geohouse Älykylään Utajärvelle, onnellisten ihmisten kuntaan!

Ilmoittaudu mukaan Geohouse Älykylän asumisosuuskuntaan.

Kysy rohkeasti  lisätietoja: 

Lisätietoja:

Anne Sormunen, kunnanjohtaja

sähköposti: anne.sormunen@utajarvi.fi

puh. 040 482 6444

Juri Laurila, toimitusjohtaja, ASV Arctic Smart Village Oy

040-514 5000, juri.laurila@arctic2020.fi

Info

OSUUSKUNTA

 • Hakee rahoituksen ja vakuudet
 • Omistaa rakennukset
 • Huolehtii omaisuudesta
 • Hallinnoi ja isännöi alueen toimintoja ja rakennuksia
Info

SOPII HÄNELLE, JOKA

 • Haluaa minimoida hiilijalanjälkensä
 • Ei halua ottaa isoa rakennuslainaa pankista
 • Ei halua sitoutua omistusasumiseen
 • Haluaa säästää rahaa
 • Haluaa asua ympäristöystävällisesti
 • Haluaa yhteisöllisyyttä
 • Ei halua maksaa sähkön siirtomaksuja
 • Haluaa tuottaa energian itse
 • Ajattelee ekologisesti
 • Ymmärtää jakamistalouden hyödyt
 • Toivoo yhteisön tuomaa turvaa ja tukea