Tilaajille

Maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri Jari Leppä: näyt­tei­tä Tor­nion­joel­la sai­ras­tu­neis­ta lohista läh­te­nyt Ruo­ka­vi­ras­toon tut­kit­ta­vak­si – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tie­de­tään"

Lepän mukaan viranomaisyhteistyö on sujunut saumattomasti. Tornionjoki kulkee pitkin Ruotsin ja Suomen rajaa, ja Tornionjoen lohikuolemien selvittämiseksi tehdään yhteistyötä myös Ruotsin kanssa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kertoo, että näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista on lähtenyt Ouluun Ruokaviraston tutkittaviksi. Hän uskoo, että jotain lohikuolemista saadaan selville kenties piankin.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo, että Tornion- ja Muoniojokien lohisairauksien selvittämiseksi ja torjumiseksi on jo alettu tehdä hartiavoimin töitä. Tutkimukset on hänen mukaansa pantu nyt liikkeelle, ja annettu toimintaohjeet eri hallinnonaloille.

– Yhteistyö eri viranomaisten kanssa on todella tärkeää. Erityisesti Ruokaviraston, ely-keskusten, Luonnonvarakeskuksen ja aluehallintoviranomaisten keskinäinen toiminta, jotta saadaan kattavat näytteet jokivarsilta tavalla taikka toisella. Täytyy päästä jyvälle, mistä tämä kaikki johtuu, Leppä sanoi Kalevalle maanantaina Brysselistä.