Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Luot­ta­mus­mies: Töitä tehdään nor­maa­lis­ti spe­ku­laa­tiois­ta huo­li­mat­ta

Microsoftin Oulun yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Tiina Nortamo sanoo, että töitä tehdään tavalliseen tapaan eivätkä spekulaatiot hetkauta.

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Microsoftin Oulun yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Tiina Nortamo sanoo, että töitä tehdään tavalliseen tapaan eivätkä spekulaatiot hetkauta.

Helsingin Sanomat kirjoitti keskiviikkona nimettömiiin lähteisiin perustuen, että Microsoft suunnittelisi tuhannen ihmisen irtisanomista Suomesta ja eräänä mahdollisuutena Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön lakkauttamista.

"Tällaisia nimettömiltä lähteiltä tulleita spekulaatioita on vaikea kommentoida, koska mitään virallista tietoa ei ole. Ei tiedetä sitäkään, ovatko arvailut yhtiön sisältä vai ulkoa lähtöisin niin vaikea niille on antaa painoarvoa", Nortamo sanoo.

Nortamon mukaan työt jatkuvat normaalisti.

"Toteutetaan alun perin sovittua strategiaa. Tällaisiin spekulaatioihin on totuttu, vaikka eihän niitä silti kenestäkään kiva ole lehdistä lukea."

Microsoftin uudelleenorganisointisuunnitelmista on esitetty mediassa arvailuja tällä viikolla.  Uutistoimisto Bloomberg kertoi tiistaina, että yhtiö saattaa kertoa suurista vähennyksistä vielä tämän viikon aikana.

Microsoftille siirtyi Nokia-kaupan yhteydessä 25 000 työntekijää, joista 5 000 on Suomessa.