Luon­to­ku­va­kil­pai­lu Kuusamo Nature Photo jär­jes­te­tään nyt 25. kerran

Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailu järjestetään nyt 25. kerran.

Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailu järjestetään nyt 25. kerran. Kilpailu tarjoaa jälleen alan ammattilaisille ja harrastajille mahdollisuuden hankkia huomiota kuvilleen, saada kuvansa esille ja jakaa kuvausretkillä kokemiaan vaikuttavia luontoelämyksiä.

Valokuvakilpailu on avoin kaikille. Kisassa on neljä sarjaa, joista jokaiseen kuvaaja voi lähettää enintään viisi kuvaa luonnosta. Kaikissa sarjoissa palkitaan parhaat otokset.

Kilpailuun lähetetään vuodesta toiseen noin tuhat valokuvaa.

– Vaikka kilpailu on vakiinnuttanut asemansa alaan vihkiytyneiden kuvaajien keskuudessa, mahtuu joukkoon joka vuosi uusia harrastajia, järjestäjät toteavat.

Hannu Hautalan nimikkosarjaan ja Luonnon taidetta -sarjaan osallistutaan digitaalisilla kuva, jotka toimitetaan verkon välityksellä järjestäjälle 5.5.–10.7.2020. Lapset ja nuoret -sarjan ja Ruka-Kuusamon luonnonkoordinaatit -sarjan kuvat julkaistaan Instagram-palvelussa. Niiden kilpailuaika päättyy 26.8.2020.

Valokuvakilpailu on osa kansainvälistä Nature Photo luontokuvafestivaalia. Koronapandemian vuoksi tapahtuman toteutuminen syyskuussa Kuusamossa on vielä epävarmaa.